Ethereum
Ethereum

Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum

De Nederlandse topanalist Michaël van de Poppe voorziet een grootse gebeurtenis voor Ethereum (ETH). Hij denkt dat er een gigantische trendverandering aankomt voor de nummer twee van de markt.

Van de Poppe ziet het namelijk niet gebeuren dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedurende de komende weken de Spot Bitcoin ETFs goedkeurt.

Deadline op 30 mei

Voor 30 mei staat er weer een belangrijke deadline in de boeken wat betreft de Spot Bitcoin ETFs. Dan moet de SEC namelijk beslissen over de Ethereum ETFs van Hashdex en ARK 21Shares, nadat het de beslissing over de goedkeuring van deze beleggingsproducten in maart nog uitstelde naar mei.

Van de Poppe voorspelt dat de beslissing van de SEC uiteindelijk cruciaal zal blijken voor de richting die Ethereum kiest.

Opvallend is dat hij na de afkeuring van de Ethereum ETFs aan het einde van de maand juist wel een omkering van de koers verwacht. Van de Poppe ziet Ethereum hierna aan een opleving beginnen, die de munt meeneemt tot bijna 4.000 dollar.

Op het moment van schrijven klokt de Ethereum koers binnen op 2.879 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 1,56 procent op de borden.

De bullmarkt staat op pauze

Het moge duidelijk zijn dat de bullmarkt momenteel op pauze staat. Eerder dit jaar handelde Ethereum nog rond de 4.000 dollar en op dit moment gaat het om 2.879 dollar. Dat is een behoorlijk verschil, wat ook het matige sentiment verklaart.

De Fear & Greed Index van CoinMarketCap geeft inmiddels een gele score, wat betekent dat het sentiment niet opperbest is. Hetzelfde zagen we in januari gebeuren, nadat de Bitcoin koers omlaag viel na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika.

Daarna begon echter vrij snel het eerste grote deel van de bullmarkt, die uiteindelijk ook een nieuwe all-time high opleverde voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek?
Dit kan een groot probleem voor Ethereum worden
Vitalik Buterin dumpt opnieuw voor $1,6 miljoen aan memecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk