ethereum
Ethereum

Transactiekosten op Ethereum schieten omhoog!

De transactiekosten op alle blockchains schieten momenteel omhoog, nadat de hype rondom Ordinals inscripties op de blockchain van Bitcoin de vraag naar blockchain-transacties liet exploderen. Ook het aantal inscripties op Ethereum Virtual Machine (EVM) blockchains is gedurende het weekend omhoog geschoten, waardoor de transactiekosten de lucht inschieten.

Op 16 december is er voor ongeveer 8,3 miljoen dollar aan transactiekosten uitgegeven op EVM-blockchains, zo blijkt uit de data van Dune Analytics.

Wat zijn inscripties?

Inscripties zijn een manier om non-fungible tokens (NFTs) te creëren op een blockchain. Dat is nu vooral populair op de blockchain van Bitcoin. Het is namelijk niet alleen mogelijk om NFTs te maken, maar ook memecoins en dat is hetgeen waar iedereen op dit moment rijk mee probeert te worden.

Over de afgelopen 24 uur zag Avalanche bijvoorbeeld 58 procent van alle transactiekosten richting EVM-inscripties gaan.

Voor BNB Chain ging het zelfs om 73 procent van de transacties over de afgelopen 24 uur.

Op het netwerk van Arbitrum was de drukte zo erg dat het 78 minuten lang overbelast en daardoor onbruikbaar was. Ondertussen schoot ook het aantal inscripties op de blockchain van Bitcoin omhoog over de afgelopen 24 uur.

De Bitcoin blockchain stroomt over

Op het moment van schrijven staan er 280.000 onbevestigde transacties in de rij van het Bitcoin netwerk om in een blok opgenomen te worden.

Dit zorgt ervoor dat de transactiekosten voor Bitcoin zijn opgelopen tot 37 dollar…

Bitcoin-pionier Adam Back zegt dat Ordinals niet te stoppen zijn en dat de hoge transcatiekosten uiteindelijk goed zijn voor de adoptie van Layer 2 oplossingen en dat ze innovatie “forceren.”

NFTs op Bitcoin nemen steeds verder toe in populariteit. Waar het in eerste instantie Ethereum was dat deze industrie domineerde, begint het zwaartepunt nu richting Bitcoin te vallen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek?
Dit kan een groot probleem voor Ethereum worden
Vitalik Buterin dumpt opnieuw voor $1,6 miljoen aan memecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk