threads
Blockchain

Twitter-rivaal Threads overtreft de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers

Op 6 juli maakte Mark Zuckerberg, de CEO en oprichter van Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zijn nieuwste creatie bekend: Threads. Dit platform werd wereldwijd gelanceerd in maar liefst 100 landen. Met Threads wil Zuckerberg de concurrentie aangaan met Twitter, het populaire microbloggingplatform.

Opmerkelijk genoeg liet Elon Musk, eigenaar van Twitter en voormalig CEO, zijn ongenoegen blijken over dit nieuwe initiatief. Hij noemde Threads een copycat project, waarmee hij indirect zijn afkeuring uitsprak.

Threads versus Twitter

Threads, het nieuwe project van Mark Zuckerberg, heeft binnen slechts vier dagen na de lancering al 100 miljoen aanmeldingen bereikt, zo meldde hij in een recente post. Een opvallende prestatie, gezien het feit dat Twitter er vijf jaar over deed om dit aantal te bereiken.

Threads fungeert als een zusterapp voor Instagram, waarbij gebruikers een Instagram-account moeten hebben om een Threads-pagina aan te maken. Het platform biedt vergelijkbare functies als Twitter, zoals het liken, reageren, reposts en delen van content. Bovendien biedt het gratis enkele functies die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor betalende Twitter-gebruikers, zoals threads met een limiet van 500 tekens en de mogelijkheid om video’s tot vijf minuten te plaatsen.

Desondanks ontbreken er enkele functies in Threads die al bestaan binnen het ecosysteem van Twitter, zoals direct messaging, hashtags en trending stories.

Tijdens een interview met The Verge benadrukte Adam Mosseri, de CEO van Instagram, het doel van het Threads-platform. Hij merkte op dat Twitter een pionier is op dit gebied en dat er al veel goede opties zijn voor openbare gesprekken. Mosseri gaf echter aan dat er ruimte was om iets te ontwikkelen dat zowel open als gunstig zou zijn voor de bestaande Instagram-community.

Hoewel Elon Musk onlangs maatregelen heeft genomen om de inkomsten van Twitter te verhogen, zoals het promoten van abonnementen op betaalde verificatieopties en het beperken van het aantal dagelijkse tweets voor gebruikers, stelde Mosseri duidelijk dat Threads niet bedoeld is als een vervanging voor Twitter.

Juridisch conflict dreigt tussen Twitter en Meta’s Threads

Terwijl de online gemeenschap zich bezighoudt met de vergelijkingen en verschillen tussen Threads en Twitter, is het prominente microbloggingplatform zelf niet passief gebleven.

In een recente juridische brief, die afgelopen donderdag openbaar werd gemaakt, beweerde advocaat Alex Spiro namens Twitter dat Meta, het moederbedrijf van Threads, voormalige Twitter-medewerkers in dienst had genomen om Threads te ontwikkelen met gebruikmaking van vertrouwelijke informatie van Twitter. Meta heeft echter deze beschuldigingen krachtig ontkend. Het geschil lijkt nu te escaleren naar een mogelijke juridische procedure.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen