Bitcoin

Tyler Winklevoss: Federal Reserve is de ‘grootste booster’ van de Bitcoin prijs

De aanstaande toespraak van de Federal Reserve, waarvan velen suggereren dat deze zich zal richten op het verhogen van de inflatie, is alleen maar goed nieuws voor de Bitcoin prijs, stelt Tyler Winklevoss.

De multi miljonair vertelt zelfs dat de Amerikaanse Fed meer prijsondersteuning biedt aan de Bitcoin dan andere factoren. In een tweet op 25 augustus stelde de mede-oprichter van Gemini Exchange dat het beleid van de Fed zorgt dat de Bitcoin prijs zal blijven stijgen.


Inflatie geeft Bitcoin een boost

Volgens Winklevoss maakt de centrale bank van Amerika de Bitcoin per ongeluk steeds aantrekkelijker voor investeerders. Dit omdat de dollar zijn waarde begint te verliezen.

Vandaag rond 15:10, zal de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, een toespraak houden waarvan commentatoren verwachten dat deze een aankondiging zal bevatten over het dramatisch laten stijgen van de inflatie. Dit alleen al maakt Bitcoin direct aantrekkelijk.

“De Fed, onder leiding van Jerome Powell, blijft de grootste aanjager van Bitcoin”, schreef Winklevoss. “Donderdag zal hij een toespraak houden over hoe de Fed zich zal gaan richten op hogere inflatie.”

Eerder deze maand zei Edward Yardeni, president van Yardeni Research, dat verhoogde inflatiedoelstellingen “enorm optimistisch” zouden zijn voor edelmetalen en safe haven assets.


5 jaar lang rentetarieven van 0%

Ondertussen meldt Bloomberg dat de rentetarieven gedurende vijf jaar bijna nul zouden moeten blijven. Het zou zelfs kunnen zijn dat het langer dan 5 jaar zal duren.

Dit zou de periode nabootsen na de wereldwijde financiële crisis van 2008, waarbij de rente tot eind 2015 ongewijzigd bleef op bijna 0%.

“Het zou me niet verbazen als de rentetarieven over vijf jaar nog steeds nul zijn”, vertelde ex-chef-econoom van het Witte Huis Jason Furman aan de publicatie.

Rentetarieven in VS naar 0% – Bron: Bloomberg

In mei stelde een rapport dat Bitcoin een logische optie is voor fondsmanagers die de impact van een dergelijk financieel beleid wilden verzachten.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen