Bitcoin

Uit nieuwe data blijkt dat Bitcoin-whales op de dip hebben gekocht

Tijdens de prijscrash van Bitcoin (BTC) van afgelopen weekend, zijn er in totaal circa 100.000 Bitcoins van cryptocurrency exchanges gehaald. Hiermee is er grofweg $1.2 miljard van de crypto-exchanges afgehaald, en dit is een bullish teken.


Laagste aantal BTC op exchanges gemeten

Dit blijkt uit data dat afkomstig is van de on-chain monitor ‘CryptoQuant’. Zij volgden de BTC-saldi die van diverse exchanges afgehaald is, nadat de prijs van BTC in enkele minuten met circa $1.200 naar beneden ging.

Gedurende deze periode, is het totaal aan BTC op de verschillende exchanges gedaald van 2.49 miljoen BTC (met een waarde van €24.62 miljard) naar 2.39 miljoen BTC (ter waarde van €23.61 miljard). Dit is het laagste aantal BTC dat ooit door CryptoQuant gemeten is.


Optimistische stemming

Analist Cole Garner, heeft aangegeven dat deze verandering aangeeft dat de stemming van de diverse crypto-whales die hier aan hebben meegeholpen bijzonder optimistisch is. Zo hebben zij de gigantische sell-off van Bitcoin voor het grootste gedeelte zelf opgekocht. Hiermee geven zij aan een enorm vertrouwen te hebben in de nummer 1 cryptocurrency.


Anticipatie BTC-whales

Het lijkt er echter op dat de BTC-whales van tevoren al goed anticipeerde op een eventuele prijsdaling. Een week eerder gingen er namelijk ruim 68.000 BTC richting verschillende crypto-exchanges, waarvan het grootste gedeelte naar verluidt naar de populaire exchange Binance werd gesluisd.

Volgens CryptoQuant kan dit echter een positief signaal zijn. Een vertegenwoordiger van het bedrijf zei hierover het volgende:

“Zelfs als het van Binance afkomstig is, zou dit een bull-signaal kunnen zijn. Dit zou dan kunnen komen doordat Binance besloten heeft om het aantal hot-wallets dat verantwoordelijk is voor het terugtrekken van gebruikers te verminderen.”

Aldus een vertegenwoordiger van CryptoQuant

Bitcoin lijkt zich op dit moment weer klaar te maken om de $12.000 opnieuw te testen en mogelijk te doorbreken. De huidige grootste cryptocurrency wordt momenteel verhandeld voor iets meer dan $11.800, waarmee het grote stappen zet. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende Newsbit-artikel te gaan.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen