UniSwap
Blockchain

Uniswap noemt zijn eigen NFT-aggregator een ‘Google-zoekopdracht’ voor trading

UniSwap heeft een NFT-aggregator gelanceerd op zijn website, 5 maanden na de overname van Genie, een NFT-handelsaggregator.

NFT-speelveld gelijk maken

Volgens Scott Gray van Uniswap zien veel mensen NFT’s en crypto-tokens als 2 gescheiden ervaringen, waardoor er 2 verschillende doelgroepen ontstaan. Dat is echter niet het geval.

Uniswap is één van de meest populaire DeFi-protocollen voor zelfbewaarde tokentransacties, heeft ongeveer $3,48 miljard aan totaal vergrendeld volume. Nu willen ze het NFT-speelveld gelijk gaan maken via zijn nieuwe NFT specifieke aggregator.
Hiermee kunnen gebruikers aanbiedingen en naar verluidt wereldwijde bodemprijzen bekijken op 7 verschillende marktplaatsen, NFT’s in bulk kopen in een enkele transactie en NFT’s te koop aanbieden op de aangesloten NFT-marktplaatsen.

Nieuwe functies toegevoegd

Uniswap’s nieuwe NFT-product is echter niet simpelweg een herverpakte Genie. Zo zijn er onder andere meer marktplaatsen toegevoegd en is het slimme contract vernieuwd om tot 15% goedkoper te zijn op gaskosten dan andere aggregators.

Tot 14 december van dit jaar biedt Uniswap een beperkte gaskorting aan zijn eerste 22.000 gebruikers, als onderdeel van de lancering. De eerste 22.000 gebruikers krijgen bij hun eerste transactie tot 0,01 ETH (circa $12) korting.

Ook krijgen vroege gebruikers kans op (een deel van) $5 miljoen in USDC. Genie-gebruikers die vóór 15 april ten minste 2 transacties hebben gedaan, komen in aanmerking voor $300, terwijl houders van Genie’s Genesis NFT’s of Genie Gem NFT’s in aanmerking komen voor $1.000.

De NFT-aggregator van Uniswap omvat in wezen lijsten en gegevens van de volgende NFT-marktplaatseN: OpenSea, X2Y2, Sudoswap, LooksRare, Larva Labs, Foundation en NFT20. Uniswap kan als slot in de toekomst meer van deze marktplaatsen toevoegen, maar meldt wel dat de meeste marktplaatsen hun gegevens off-chain opslaan. Dit houdt in dat Uniswap de medewerking van die marktplaatsen nodig heeft om de API-sleutels te verkrijgen die nodig zijn om ze aan haar site toe te voegen.