Bitcoin

Vaccin komt niet snel genoeg om meer stimulus te voorkomen

Bitcoin klimt vandaag tot boven de $16.700 en lijkt klaar om de $17k te testen. Dit terwijl het Corona vaccin van Moderna 95% effectief lijkt te zijn. Het gevolg hiervan was dat Europese en Aziatische aandelenmarkten stegen. Ook Amerikaanse futures wezen op een hogere opening.


Minder vertrouwen van de consument

De vooruitgang bij de ontwikkeling van een vaccin is misschien niet snel genoeg om een derde golf van het coronavirus te vermijden. Dit zorgt voor een negatieve stemming van de Amerikaanse consument tijdens het belangrijke kerst-seizoen. Daarnaast zorgt het voor een deuk in het vertrouwen in een economisch herstel.

Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor detailhandelaren, die het al zwaar hadden door de lockdown eerder dit jaar. Deze problemen versterken de behoefte aan nieuwe stimulus pakketten van meerdere triljoenen dollars om hulp aan bedrijven en huishoudens te bieden.

Dit zou op zijn beurt weer de vraag naar Bitcoin kunnen versterken. Er is namelijk een groeiend aantal investeerders die BTC koopt om inflatie te ontlopen. Simon Peters, analist van eToro, zei het volgende:

“Alles wijst erop dat er nog een stimulus pakket nodig zal zijn om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Bitcoin verstevigt zijn status als effectieve afdekking tegen inflatie en er worden enorme hoeveelheden liquiditeit naar Main Street U.S.A. gepompt. Dit zou een katalysator kunnen zijn om de koers eindelijk boven $17.500 te brengen.”

Vorige week werden de markten gesteund door nieuws over het succes bij de ontwikkeling van een vaccin. Een brede verspreiding van de inentingen wordt de komende maanden echter niet verwacht. De voorspellingen van Anthony Fauci, adviseur coronavirus van het Witte Huis, lijken te kloppen. Hij voorspelde eerder dat met de komst van de winter op het noordelijk halfrond er ook meer corona gevallen zouden zijn.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Recordhoogte ziekenhuisopnames in de VS

Volgens het Covid Tracking Project zijn de ziekenhuisopnames in de VS gestegen tot een record van ongeveer 70.000. per dag De dagelijkse sterfgevallen liggen nu rond de 1.100, wat het hoogste aantal sinds mei is.

“Nu de cijfers met de dag verslechteren, verwachten we dat het consumenten sentiment de komende maanden ook zal verslechteren”, schreef Ian Shepherdson, hoofdeconoom van Pantheon, in een rapport.

Een derde golf van het coronavirus – Bron: Covid Tracking Project

Consument sentiment

Een rapport van de Universiteit van Michigan toonde aan dat het sentiment van de Amerikaanse consumenten deze maand onverwachts daalde tot 77. Dit is ruim onder de voorspelling van economen van 82.

De daling werd gedreven door dalende economische verwachtingen onder de leden van de Republikeinse Partij van president Donald Trump, na prognoses dat hij zijn herverkiezing verloor.

Maar de echte domper op het consumenten sentiment zou kunnen komen door de heropleving van coronavirusgevallen over de hele wereld. Japan staat onder toenemende druk om opnieuw een noodtoestand in te voeren. Zuid-Korea waarschuwt dat het zich op een “kritiek kruispunt” bevindt, aldus Reuters. De Amerikaanse staten Michigan en Wisconsin hebben zondag nieuwe beperkingen opgelegd aan openbare bijeenkomsten, meldde de nieuwsdienst.


Economische schade

Joe Biden zal naar verwachting maandag een strategie voor economisch herstel schetsen. Volgens Bloomberg News zal het plan naar verwachting sterk steunen op een campagne-voorstel voor $2 biljoen aan overheidsuitgaven. Dit is inclusief voorzieningen voor schone energie, infrastructuur en stimulering van banen. Peters van eToro schreef het volgende:

“De Amerikaanse economie is sterk afhankelijk van consumentenuitgaven. Als de stijgende Covid-19-gevallen het vertrouwen aanzienlijk aantasten tijdens de feestdagen, kan dit gevolgen hebben voor het tempo van het economisch herstel.”

Bron: Pantheon

Bitcoin prijs blijft stijgen

Bitcoin blijft de afgelopen enorm goed presteren. De cryptomunt verhandelt momenteel zelfs boven de $16.700.

De sterke stijging is het resultaat van forse renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve en andere grote centrale banken. Ook komt het door massale liquiditeits-verhogende obligatieaankopen om de economische gevolgen van de coronavirus-pandemie in te dammen. Analisten verwachten dat de torenhoge voorraad obligaties de vraag naar inflatiebestendige activa zoals Bitcoin zal stimuleren. Joel Kruger, strateeg bij LMAX Digital, zei het volgende:

“Hoe meer geld centrale banken drukken en obligatierendementen verlagen om te kampen met aanhoudende stress in de wereldeconomie, hoe dwingender de economie rond Bitcoin wordt.”

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen