Bitcoin

VanEck Bitcoin Futures ETF eindigt 1e dag met slechts $9,6 miljoen onder beheer

Het was een volatiele dag voor de Bitcoin prijs, maar een ingetogen debuut voor de Bitcoin futures ETF van VanEck.


Een bitterzoet debuut voor de Bitcoin futures ETF van VanEck

De VanEck Bitcoin Strategy ETF (afkorting: XBTF), werd gelanceerd te midden van een hevig dalende Bitcoin. De prijs van de grootste cryptomunt daalde binnen een dag met meer dan 9% tot onder het $60.000 niveau. In diezelfde dag werden 38.398 BTC futures aandelen verhandeld van VanEck. Het aandeel eindigde op $59,73, net iets onder de $60,00 waarmee het geopend was. Volgens VanEck had de ETF op het einde 9,6 miljoen dollar aan activa onder beheer.

Het is een bitterzoet debuut voor VanEck, aangezien de Bitcoin sport ETF-aanvraag vrijdag door de SEC werd geweigerd nadat de toezichthouder aanhoudende zorgen had geuit over fraude en manipulatie in de crypto markt.

“Natuurlijk waren we teleurgesteld toen we hoorden over de beslissing van de SEC over het fysieke product en we blijven dat nog steeds als het superieure product beschouwen”, vertelde Kyle DaCruz, directeur van digitale activaproducten bij VanEck.

Terwijl spotprijzen te maken hebben met de realtime waarde van de Bitcoin, zijn futures-contracten overeenkomsten om de BTC later, soms zelfs maanden later, te kopen tegen een vastgezette prijs. DaCruz voegde eraan toe dat VanEck wel van plan is te blijven werken aan het op de markt brengen van een spotproduct, maar niet kon speculeren over wanneer dat zou gebeuren.

Voorlopig heeft zijn Bitcoin-futures-ETF twee concurrenten om mee te concurreren.


De voordelen van de VanEck ETF

De Proshares Bitcoin Strategy ETF, de eerste Bitcoin-futures-ETF die SEC-goedkeuring kreeg, verzamelde een record van $1,1 miljard aan avtiva in de eerste twee handelsdagen. De Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, die drie dagen later werd gelanceerd, heeft ongeveer $50 miljoen onder beheer.

DaCruz zei dat de VanEck ETF twee voordelen heeft ten opzichte van zijn concurrenten: 1. lagere vergoedingen, er worden 0,65 basispunten in rekening gebracht in vergelijking met de 0,95 die door BITO en BTF in rekening worden gebracht. 2. een C-Corp-structuur die het mogelijk maakt verliezen over te dragen. Dat betekent dat als de ETF het jaar afsluit met verliezen, deze kunnen worden overgedragen en afgetrokken van de winst van het volgende jaar, wat betekent dat beleggers verliezen uit het verleden kunnen gebruiken om de belastingen die ze betalen op toekomstige winsten te verlagen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk