VeChain, Vet
Altcoin, VeChain

VeChain schiet met 15 procent omhoog na Coinbase-aankondiging

De op het bedrijfsleven gerichte altcoin VeChain is met 15 procent omhoog geschoten nadat het aan de roadmap van Coinbase is toegevoegd. Gisteren kondigde Coinbase Assets het toevoegen van VeChain (VET) en VeThor (VTHO) aan als toekomstige assets voor het handelsplatform. “De assets die vandaag zijn toegevoegd aan de roadmap zijn VeChain en VeThor.”

Wat is VeChain?

VeChain is een platform dat blockchain-technologie gebruikt om supply chains te managen, producten te traceren en namaak tegen te gaan. Het opereert als een publieke blockchain en maakt gebruik van Proof-of-Authority om consensus te bereiken.

Het project is in 2015 opgericht door Sunny Lu, die in het verleden actief was als CIO van Louis Vuitton China. VeChain heeft samenwerkingen met grote bedrijven als Walmart China en BMW.

Op de VeChainThor blockchain leven momenteel twee tokens: VET en VTHO. Je kunt VET in theorie gebruiken als een Store of Value en je moet de token hebben om transacties mee te faciliteren.

VTHO is de token die wordt gebruikt om smart contracts op de blockchain mogelijk te maken. Tokenhouders van VET genereren automatisch VTHO, die je uiteindelijk ook weer nodig hebt om transacties mee te betalen.

Is dit wel slim?

Het lijkt erop dat Coinbase zich weinig tot niets aantrekt van de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) recent tegen het beursplatform aanspande. Hierin werd Coinbase onder andere verweten dat ze ruim 60 munten op hun platform hadden die kwalificeren als effect voor de Amerikaanse financiële wet- en regelgeving.

Ook de tokens van VeChain zouden in theorie onder die wetgeving kunnen vallen. Zeker omdat de waarde van de token afhankelijk is van de activiteit van de uitgevende partij. Als het bedrijf VeChain erin slaagt om meer klanten binnen te halen, dan zou dat in theorie de waarde van de token verhogen.

In principe kwalificeert de token daarmee – zeer waarschijnlijk – ook als effect. Coinbase wil daar niets van weten en zegt hiermee eigenlijk dat ze erin geloven dat hun businessmodel klopt en goed in elkaar steekt.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen