Exchange

Verzekering KuCoin heeft resterende verliezen van grootschalige hack gedekt

Johnny Lyu, de CEO van de bekende cryptocurrency exchange KuCoin, heeft bekend gemaakt dat alle gebruikers van hun platform geen geld verloren zijn als gevolg van de hack die in 2020 plaats heeft gevonden.


In September van 2020 vond een grootschalige hack plaats op de cryptocurrency exchange waarbij de hackers circa $285 miljoen (circa €238 miljoen) aan buit wisten te maken. Dit door een beveiligingsinbreuk bij 230 cryptocurrencies op het platform, waardoor deze uit de hot wallet van de exchange konden worden gehaald.

Toen werd er een grootschalig onderzoek uitgevoerd in samenwerking met verschillende instanties, waardoor $239,45 miljoen terug kon worden gevonden. Hierdoor bleef de schade beperkt.

Om ervoor te zorgen dat aanbetalingen van klanten niet beïnvloed zouden worden door het digitale incident, heeft het zijn verzekeringsfondsen gebruikt om de overgebleven fondsen ($45,5 miljoen) te dekken. Dit is nu gelukt. Hiernaast zou de exchange nu beschikken over meer informatie en over substantiële aanwijzingen over de verdachten, waardoor zij mogelijk nog vervolgd zouden kunnen worden. Het onderzoek naar de hack en de mogelijke consequenties is hiermee zeker nog niet afgerond.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Verbeteren beveiliging exchange

Naar aanleiding van de cyberaanval, zijn er inmiddels al diverse verbeteringen doorgevoerd in de beveiligingsarchitectuur van de cryptocurrency exchange. Zo zou het volledige beveiligingssysteem inmiddels al geüpgraded zijn via diverse protocollen.

Door de aanzienlijk aangescherpte beveiligingsmaatregelen bij vrijwel alle cryptocurrency exchanges wereldwijd komen dergelijke hacks gelukkig steeds minder vaak voorbij. In 2020 waren 5 grote crypto-exchanges op een manier gehackt, waarbij de schade over het algemeen meeviel.

Momenteel lijken hackers zich meer te richten op de gedecentraliseerde financiële (DeFi)-markten. Dit marktsegment was in 2020 namelijk goed voor ongeveer 50% van de crypto gerelateerde hacks en exploits. Een belangrijke reden hiervoor is dat deze markt nog in de kinderschoenen staat en hiermee nog niet de tijd heeft gehad om alle fouten te herstellen. Dit is echter mogelijk slechts een kwestie van tijd, aangezien de markt nu enorm populair is. Deze populariteit brengt direct ook meer ontwikkelaars naar het marktsegment, die op hun beurt een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de markt. Het marktsegment zou hiermee mogelijk nog grote stappen kunnen zetten.