vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin: “Ethereum is pas voor 40 procent voltooid”

Vitalik Buterin heeft nog grote plannen met Ethereum en geeft aan dat het platform volgens hem pas voor 40 procent voltooid is. “Er komt na The Merge nog veel meer aan”, aldus Buterin tijdens de Ethereum Community Conference in Frankrijk op donderdag. Na de transitie naar Proof-of-Stake staan er in het hoofd van Buterin nog vele andere upgrades op het programma.

De surge, verge, purge en de splurge

We hoeven niet lang meer te wachten op The Merge die op dit moment voor 19 september op de planning staat. Na de laatste testmerge op het Ropsten testnetwerk is het de beurt aan het mainnet. Als die upgrade achter de rug is, dan gaan we ons volgens Buterin klaarmaken voor de surge, verge, purge en de splurge.

Hoewel die titels klinken alsof ze rechtstreeks uit een aflevering van Rick en Morty komen, zijn de surge, verge, purge en de splurge belangrijke onderdelen van de toekomst van Ethereum. Zij moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het platform schaalt, schoon blijft en evolueert.

Tijdens de conferentie sprak Buterin ook over Bitcoin, dat volgens hem voor 80 procent compleet is. Ethereum daarentegen zit volgens hem pas op 40 procent. Na de Merge in september springt dat percentage volgens Buterin naar grofweg 55 procent. Wat dat betreft kunnen we blijkbaar dus nog veel verwachten van Ethereum.

“100.000 transacties per seconde”

Op het moment van schrijven heeft Ethereum een transactie-capaciteit van ongeveer 15 tot 20 transacties per seconde. Het Ethereum dat Buterin op het oog heeft, met rollups en sharding, heeft de potentie om 100.000 transacties per seconde te verwerken, zo sprak Buterin tijdens de conferentie. Met de “verge” gaat Ethereum “Verkle trees” implementeren, een technische upgrade die het voor gebruikers mogelijk maakt om het netwerk te valideren zonder grote hoeveelheden data te hoeven opslaan.

De “purge” moet het netwerk schoonmaken en ervoor zorgen dat nodes niet meer alle data hoeven op te slaan. En de “splurge”? Daar heeft Buterin op dit moment niet veel over te zeggen. “Dat zijn alle andere leuke dingen”, aldus de bedenker van Ethereum. Alles bij elkaar lijkt het erop dat we nog veel van Ethereum kunnen verwachten. Al neemt ook de complexiteit van het netwerk met de dag toe en dat kan weleens schadelijke gevolgen voor het netwerk hebben.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen