vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin: “Mensen onderschatten de superioriteit van crypto-betalingen”

Het brein achter Ethereum, Vitalik Buterin, constateert dat mensen de superioriteit van crypto-betalingen nog altijd onderschatten. Volgens Buterin zijn crypto-betalingen een “grote boost” voor de internationale handel, goede doelen en zelfs voor binnenlandse betalingen.

Buterin legt uit

Het is volgens Buterin niet alleen de mogelijkheid om overheidscensuur te voorkomen, maar ook het gemak dat crypto-betalingen “superieur” maakt ten opzichte van de traditionele systemen. De adoptie van betalen met crypto begint ook langzaam stappen te zetten. Uit een onderzoek van PYMNTS met de titel “Paying With Cryptocurrency” blijkt dat 85 procent van de bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar bezig is om crypto te integreren als betaalmogelijkheid.

Ook de beschikbaarheid van crypto-betaalkaarten neemt in rap tempo toe. Neem bijvoorbeeld de recente samenwerking tussen Binance en Mastercard om een betaalkaart in Argentinië te introduceren. Een land dat zich perfect leent voor de adoptie van crypto, omdat de inflatie daar compleet de pan uit rijst. Veel van deze kaarten belonen zijn gebruikers ook met cashback in de vorm van crypto en faciliteren betalingen met verschillende cryptocurrency’s.

Internationale betalingen en goede doelen

Buterin ziet dat crypto-betalingen op dit moment het meeste tot hun recht komen bij internationale betalingen en steun aan goede doelen. Betalingen met fiatgeld kunnen in die gevallen lang duren en kosten vaak veel geld. Het enige probleem is dat de ontvanger van de crypto deze vaak nog moet omzetten om daar daadwerkelijk spullen mee te kopen. Dat is overigens iets wat Buterin niet direct aanhaalt. Het omzetten van Bitcoin in fiatgeld bij een exchange kost immers ook geld, waardoor je een deel van de ‘winst’ kwijtraakt.

De oorlog in Oekraïne is een goed voorbeeld van de eenvoud van crypto-betalingen om goede doelen te steunen. Vice president Mykhailo Federov liet op 18 augustus weten dat het land via crypto al ruim 54 miljoen dollar ophaalde voor het conflict. Niet iedereen is overigens bullish over crypto-betalingen. De tegenargumenten zijn vooral gebaseerd op de volatiliteit, de complexiteit, wetgevingsrisico’s en hoge transactiekosten.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen