Ripple, xrp, fork
Ripple

Volgende stappen in de Ripple rechtszaak: SEC dient antwoordnota in

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple heeft een nieuwe wending genomen. Recentelijk heeft de SEC een antwoordnota ingediend, wat een cruciale fase in deze rechtszaak markeert. In dit artikel duiken we dieper in op wat deze ontwikkeling precies inhoudt en welke implicaties het kan hebben.”

De antwoordnota dient als reactie op eerdere beweringen en argumenten van Ripple en daarnaast ook om de eigen standpunten en argumenten van SEC voor te leggen. Daarnaast dient de nota als ondersteuning voor de SEC haar verzoek tot certificering van een tussentijds beroep.  

In deze context verwijst een “tussentijds beroep” naar een beroep dat wordt ingediend voordat een rechtszaak volledig is afgerond bij de oorspronkelijke rechtbank. Normaal gesproken wordt een beroep ingediend nadat een definitieve beslissing of vonnis is gegeven door een rechtbank. Echter, in sommige gevallen, wanneer een specifieke beslissing tijdens de rechtszaak kan leiden tot onherstelbare schade of wanneer deze beslissing een cruciale juridische kwestie bevat die apart kan worden behandeld, kan een partij toestemming vragen om tussentijds beroep in te stellen tegen die specifieke beslissing, zelfs voordat de hele zaak is beslist.

De Howey-test Centraal in SEC-Ripple Geschil

De SEC voert aan dat een tussentijdse beroepsprocedure onontbeerlijk is om het proces te bespoedigen, gegeven de fundamentele geschilpunten die bestaan over enkele juridische kwesties. Zij benadrukken dat Ripple een onjuiste interpretatie geeft van de Howey-test; een criterium dat gehanteerd wordt om te bepalen of bepaalde transacties als een ‘investeringsovereenkomst’ beschouwd kunnen worden, en daarmee onder de noemer ‘effect’ vallen.

De SEC stelt dat Ripple hiermee niet alleen de richtlijnen van het Supreme Court negeert, maar ook opzettelijk probeert de rechtszaak te vertragen om XRP op de markt te kunnen blijven aanbieden. Het is nu aan rechter Analisa Torres om een weloverwogen besluit te nemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen