Bitcoin

Volgens Bloomberg heeft Bitcoin zijn gouden kans gemist

De pandemie en de economische crash waren samen de belangrijkste tests voor Bitcoin. Echter, volgens Bloomberg heeft deze samenloop van omstandigheden niet uitgepakt als gewenst voor BTC.


Bitcoin heeft zich niet weten te onderscheiden

Bitcoin slaagde er niet in om te profiteren van de ‘perfecte storm’ die door het coronavirus was veroorzaak. Ondanks de crisis is Bitcoin er volgens Bloomberg niet in geslaagd om het “digitale goud” te worden.

Toen het coronavirus de hele wereld begon te overspoelen stelden veel experts dat dit het perfecte moment voor Bitcoin was om digitaal goud te worden. De Amerikaanse Federal Reserve drukte miljarden nieuwe Amerikaanse dollars bij en blijft de economie stimuleren.

Aan de andere kant verminderde het aanbod van Bitcoin juist tijdens zijn halvering. Bitcoin werd neergezet als een afdekking tegen economische onzekerheid, een digitale versie van goud. Het had het enige aandeel moeten zijn dat veerkrachtig kon blijven in een wereld van chaos. Maar volgens Bloomberg faalde Bitcoin juist precies daarin.

Bloomberg-redacteur Joe Weisenthal schreef in een marktbriefing:

“Ondanks de buitengewone marktvolatiliteit is het niet tot nieuwe hoogten gestegen. In feite blijft de Bitcoin een algemene trend van lagere hoogtepunten maken. Dit neemt het argument weg dat een economische crisis een boost voor Bitcoin zou betekenen.’

Weisenthal wees op de duidelijke correlatie tussen de prijs van Bitcoin en traditionele markten in de afgelopen maanden. Op 12 maart stortten de meeste markten over de hele wereld in tijdens de uitbraak van het virus. De Bitcoin volgde. De prijs van Bitcoin daalde twee keer in twee dagen en daalde van ongeveer $9.000 tot slechts $4.100. Toen de markt herstelde, deed de Bitcoin dat ook. Hij voegde daar nog aan toe:

“Dit ondermijnt het argument dat Bitcoin goede portefeuille diversificatie eigenschappen heeft”.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Halvering van Bitcoin was waardeloos

Een van de grootste argumenten voor Bitcoin is dat het een vast inflatiepercentage heeft dat in de loop van de tijd afneemt totdat het effectief naar nul gaat. Het staat vaak in contrast met fiat valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar, die hoge inflatiecijfers hebben. In sommige gevallen hebben ze zelfs hyperinflatie.

Een symbolisch moment van het alternatieve monetaire beleid van Bitcoin was de recente halvering ervan. Destijds werd het nieuwe aanbod van de Bitcoin gehalveerd. Dit is een proces dat elke vier jaar plaatsvindt. Op korte termijn wist het echter geen prijsverhoging te stimuleren. Weisenthal zei:

“De Bitcoin-halving, die veel Bitcoin fans aanschouwen als een waarschijnlijke katalysator voor een hogere beweging, kwam en ging zonder veel impact”.

Daar voegde hij aan toe:

“De Fed is bezig met een buitengewone balansuitbreiding en regeringen over de hele wereld hebben grote tekorten. Het heeft niet geleid tot het soort inflatie of ineenstorting van de valuta die veel Bitcoiners voorspeld hadden. Dus dat ondermijnt enkele van de populaire verhalen over wat een Bitcoin boom zou stimuleren, ”

Erger nog, de Bitcoin-fever keert terug naar traditionele aandelenmarkt. Hoewel de ICO-boom werd gekenmerkt door particuliere beleggers die in kleine crypto’s investeren, is deze grotendeels uitgestorven. Juist nu maken moderne apps zoals Robinhood het voor particuliere beleggers veel gemakkelijker om te beleggen in aandelen. Als laatste zei hij:

“Jongeren ontdekken de aandelenmarkt via platforms als Robinhood. Tot dusver stopten mensen geld in Bitcoin omdat ze van volatiliteit en actie hielden. Voor hun is er een nieuwe concurrent voor de dollar. ”

 

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk