BItcoin
Bitcoin

Vroeg of laat zullen Centrale banken Bitcoin in hun reserves hebben

Hedgefondsbeheerder Mark Yusko zegt dat centrale banken over de hele wereld Bitcoin vroeg of laat officieel zullen erkennen als een reserve activa.

Bitcoin als activa voor reserves

In een recent interview met Stansberry Research zegt Yusko dat centrale banken in de loop van de tijd minder strict zijn geworden in hun keuzes voor activa voor hun reserve. Hij zei:

Centrale banken hadden vroeger alleen goud in hun reserves. Wat later hadden ze goud en dollars, en daarna yen en euro’s. Nu hebben ze ook wat renminbi, en uiteindelijk zullen ze ook Bitcoin in hun reserve hebben. Uiteindelijk zal Bitcoin hierdoor zelfs goud overtreffen.

Yusko gelooft dat dit zal gebeuren omdat de dollar niet sterk genoeg is om de Amerikaanse schulden te weerstaan. Hij zegt dat de enige manier waarop een imperium zichzelf kan redden, is door meer geld te blijven drukken, aangezien belastingen niet genoeg zouden zijn. Yusko voegt eraan toe dat dit de reden is waarom de dollar in de loop van de tijd waarde zal blijven verliezen, waarbij hij de USD zelfs omschrijft als toiletpapier.

Yusko voegde er in het interview echter aan toe dat het niet snel zal gebeuren dat centrale banken de Bitcoin officieel aan hun lijst met reserve activa zullen toevoegen. Hij denkt dat het 20 jaar kan duren voordat deze instellingen hun reservemanden hebben gevuld.

Ik denk dat het een proces van ongeveer 10 tot 20 jaar is om centrale banken over de hele wereld te laten beseffen dat ze goud en Bitcoin en een paar andere belangrijke valuta’s in hun bezit moeten hebben om een levensvatbare centrale bank te zijn.

– Yusko

Centrale banken en crypto

Hoewel centrale banken zich meestal tegen cryptocurrencies keren, werken enkele instellingen momenteel aan een digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s). Ten minste 11 landen, waaronder Nigeria, Jamaica en verschillende Oost-Caribische landen, hebben CBDC’s gelanceerd. Verscheidene andere, waaronder China, Singapore, Thailand, Zuid-Korea en Ghana, bevinden zich momenteel in verschillende stadia van hun proeffase.

In tegenstelling tot deze landen, heeft El Salvador de Bitcoin erkend als wettig betaalmiddel. Interessant is dat president Nayib Bukele onlangs in een tweet aankondigde dat de regering vanaf 18 november elke dag Bitcoin zou gaan kopen, ongeacht de huidige status van de bearmarkt.

Desalniettemin is er nog steeds meer dan genoeg bullish sentiment in de crypto sector. Bloomberg analist McGlone gelooft dat de Bitcoin de $100.000 kan bereiken nadat de huidige wereldwijde economische neergang verleden tijd is.

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk