Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Waarom Daalt de Ripple (XRP) Prijs?

Na het positieve nieuws omtrent de langlopende rechtszaak van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 13 juli bekend werd, steeg de XRP koers direct met meer dan 70 procent.

Ook on-chain zag het netwerk ook plots meer gebruik en piekte het dagelijkse handelsvolume met wel 2 miljoen XRP dat verhandeld werd per minuut. Momenteel is de prijs wat gedaald en hetzelfde geldt voor het handelsvolume van de populaire cryptomunt. Kunnen we een verdere daling van de XRP prijs verwachten?

Handelaren zijn minder geïnteresseerd in XRP

Na het verschijnen van nieuws op 13 juni, heeft de XRP koers een aanzienlijke stijging van ongeveer 70% ervaren binnen slechts 24 uur, waarbij de prijs zelfs boven de $0,90 kwam. In de daaropvolgende dagen is de koers echter wat teruggelopen en bevindt deze zich nu onder de $0,73.

Dezelfde trend zagen we in het dagelijkse handelsvolume. Voor 13 juni was het transactievolume nog slechts $715 miljoen, maar niet meer dan 24 uur later explodeerde dit volume naar bijna $10,4 miljard – een verbazingwekkende stijging van meer dan 14 keer in slechts één dag.

Het handelsvolume is sindsdien wat teruggelopen en bevindt zich momenteel rond de $1,6 miljard. Dit betekent ook dat de prijs enigszins is afgekoeld. Ondanks de daling is het handelsvolume nog steeds meer dan tweemaal zo hoog als voor de aankondiging, wat erop wijst dat beleggers nog steeds aanzienlijke interesse hebben in de munt. Dit kan een gunstige indicator zijn voor het netwerk en een basis vormen om een solide steunniveau rond de huidige koers van $0,75 te ontwikkelen.

Dagelijkse handelsvolume van XRP
Figuur 1: Dagelijkse handelsvolume van XRP (bron; CoinMarketCap)

SEC’s Mogelijk Beroep Zaait Onzekerheid onder XRP-Investeerders

De verklaring van de rechter dat XRP geen ‘effect’ is, zorgde voor opwinding binnen de crypto-gemeenschap. Echter, deze euforie werd snel getemperd toen de SEC een mogelijke beroepsprocedure aankondigde. Deze onvoorziene wending bracht opnieuw onzekerheid onder de investeerders en deze onzekerheid is zichtbaar in de recente daling van de XRP-koers.

Ripple gaat nieuwe samenwerking aan met bank

Ondanks dat de prijs wat terugkomt breidt Ripple Labs haar diensten verder uit. Zo is het een nieuwe samenwerking aangegaan met de National Bank of Australia (NAB). De Australische bank gaat gebruikmaken van het XRP netwerk om internationale transacties snel en goedkoop uit te kunnen voeren.

Conclusie

Na een aanzienlijke koersstijging en toename van het handelsvolume naar aanleiding van positieve juridische ontwikkelingen, zien we nu een stabilisatie in de XRP-markt. Hoewel het handelsvolume is afgekoeld tot ongeveer $1,6 miljard, blijft het nog steeds ruim twee keer zo hoog als vóór het nieuws over Ripple’s vooruitgang in de rechtszaak tegen de SEC.

De aankondiging van de SEC over een mogelijk beroep heeft echter enige onzekerheid geïntroduceerd bij investeerders, wat tot uiting komt in de lichte daling van de XRP-koers. Tegelijkertijd toont de nieuwe samenwerking tussen Ripple en de National Bank of Australia aan dat er vertrouwen blijft bestaan in het potentieel van het XRP-netwerk.

Of de prijs van XRP verder zal dalen hangt af van verschillende factoren, waaronder juridische ontwikkelingen en het aanhoudende vertrouwen van investeerders en partners. Voor nu blijft het belangrijk om de marktontwikkelingen nauwgezet te volgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen