Bitcoin, prijs
Bitcoin

Waarom eerdere dieptepunten van Bitcoin zich niet zullen herhalen

De bekende crypto-analist en YouTuber Pizzino is optimistisch over de toekomstige prijs van Bitcoin (BTC). Hij gelooft niet dat Bitcoin zal dalen tot onder de $19.500, het niveau dat we in maart zagen. Een verdere daling tot onder de $15.500 acht hij vrijwel onmogelijk.

In zijn recentste video bespreekt Pizzino het aankomende halving-evenement waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd. Dit vermindert het aanbod van de digitale munt, wat volgens veel experts leidt tot een opwaartse prijsdruk.

Bitcoin koers zal niet terugvallen tot eerdere dieptepunten

Het is gebruikelijk dat er voor een halving een tijdelijke dip in de BTC koers optreedt. Maar Pizzino is van mening dat Bitcoin deze keer niet zal zakken tot de dieptepunten van voorgaande cycli. Op basis van historische prijsbewegingen denkt hij een patroon te hebben herkend. Dit patroon brengt hem tot de overtuiging dat de prijs van Bitcoin niet zal terugvallen naar de laagste niveaus uit het verleden.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Bitcoin in vergelijking met de aandelenmarkt

De analist onderzoekt de prestaties van Bitcoin in relatie tot traditionele financiële markten om een dieper en breder inzicht te verkrijgen. Hij legt specifiek de nadruk op de S&P 500, een index van 500 toonaangevende bedrijven genoteerd aan de Amerikaanse beurzen. Pizzino merkt op dat binnen een cyclus van vier jaar de S&P 500 doorgaans een nieuw recordhoogte bereikt voordat Bitcoin dat doet. Dit historische patroon, zichtbaar in jaren waarin activa zoals Bitcoin werden verzameld, benadrukt de stabiliteit en groeipotentieel van Bitcoin op de lange termijn.

Tegenstrijdige voorspellingen: Cowen vs. Pizzino

Hoewel Pizzino optimistisch is over Bitcoin’s toekomstige koers, heeft de gerenommeerde crypto-analist Benjamin Cowen een minder rooskleurig beeld. Cowen voorziet een aanzienlijke daling van de Bitcoin-waarde tot onder de $15.500. Hij gelooft zelfs dat er een kans is op een afname van wel 50% in de aanloop naar het aanstaande halving evenement in april 2024. Volgens Cowen zou deze daling, aangedreven door verminderde marktliquiditeit, de waarde van de cryptocurrency kunnen doen dalen tot niveaus rond de $15.000.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen