Solana (SOL)
Solana

Waarom is de Solana koers deze week gestegen?

Het herstel van de Solana koers deze week lijkt gedeeltelijk het gevolg van de stijgende transactiekosten op Ethereum en natuurlijk de populariteit van de memecoin BONK en andere airdrops op de smart contract blockchain.

Uiteindelijk eindigde Solana de week van 24 december met een koersstijging van 60 procent en werd voor het eerst in 18 maanden het niveau van 118 dollar bereikt voor de digitale munt. Op het moment van schrijven is Solana weer wat teruggezakt naar de koers van 112 dollar.

Waarom stijgt Solana?

Een eerste uitleg voor de stijgingen van Solana ligt mogelijk in de transactiekosten bij de rivaal Ethereum. Die zijn afgelopen week namelijk over het niveau van 10 dollar geschoten en sommige gebruikers moesten tot wel 150 dollar betalen voor een transactie die een waarde vertegenwoordigde van 50 dollar.

Dat zijn natuurlijk geen werkbare bedragen meer en om die reden is het logisch dat mensen op zoek gaan naar alternatieven.

Vanaf het hoogtepunt zijn de transactiekosten op Ethereum alweer gehalveerd. Maar ondanks dat is er voor gebruikers wel een motivatie geweest om andere blockchains te verkennen. Solana springt er dan natuurlijk bovenuit dankzij zijn enorme koersstijgingen.

Op dit moment is Solana de munt van Vitalik Buterin ook al voorbij op basis van het dagelijkse aantal actieve adressen op de blockchain. Dit getal is voor Solana met 400 procent gestegen de afgelopen maanden, terwijl Ethereum het met een magere stijging van 3 procent moet doen.

Airdrops positief voor Solana

Het zijn met name de zogenaamde airdrops die momenteel een positief effect op de Solana koers hebben. Zo is onder andere BONK verantwoordelijk voor de gigantische stijging van het aantal dagelijkse actieve adressen op de blockchain.

Verder is ook het volume van de decentrale beurzen op Solana naar de top gestegen. De blockchain, die momenteel op nummer drie staat (als we Tether uitsluiten), is momenteel razend populair op de markt.

Als we de data van CoinCodex mogen geloven is dat niet vreemd, want de transactiekosten op Solana liggen structureel onder de 0,01 dollar op dit moment.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana breekt record met 100 miljoen actieve adressen, maar bots en lege wallets werpen schaduw op succes
Standard Chartered: Solana (SOL) gaat beter presteren dan Ethereum en Bitcoin
Crypto analist: Solana zal binnen drie maanden de $260 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk