XRP, Ripple token
Ripple

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?

In een recente ontwikkeling op de cryptomarkt heeft Ripple’s XRP een opmerkelijke beweging laten zien. Na een sterke rally in oktober, waarbij de munt een piek van $0,72 bereikte, ondervond XRP een lichte correctie, met een huidige koers rond de $0,65.

In een strategische zet om verdere koersdalingen tegen te gaan, heeft Ripple, het bedrijf achter XRP, volgens Mr. Huber 700 miljoen van zijn eigen tokens teruggekocht. Deze actie, met een geschatte waarde van $455 miljoen, benadrukt Ripple’s inzet om de stabiliteit en liquiditeit van XRP te waarborgen, vooral in een volatiele markt.

Deze terugkoop is een cruciale stap om de prijs van XRP te stabiliseren en toekomstige prijsschommelingen te beperken, een ontwikkeling die nauwlettend wordt gevolgd door investeerders en marktanalisten.

Manipuleert Ripple de XRP koers?

Deze recente correctie van XRP na zijn piek in oktober heeft tot speculaties geleid over de oorzaak van de daling. Terwijl sommigen suggereren dat de prijs mogelijk gemanipuleerd werd, biedt Mr. Huber een alternatieve verklaring. Hij stelt dat de verkoop van XRP-tokens door ODL-klanten van Ripple op de open markt een factor kan zijn in de recente koersbewegingen.

Deze verkoopactiviteit, in combinatie met de strategische terugkoop van Ripple van 700 miljoen XRP-tokens ter waarde van $455 miljoen, toont aan hoe het bedrijf actief werkt aan het behoud van marktstabiliteit en liquiditeit. Met deze acties lijkt Ripple niet alleen de prijs van XRP te willen stabiliseren, maar ook te willen beschermen tegen extreme schommelingen, wat van groot belang is in de onvoorspelbare cryptomarkt.

XRP tijdelijk voorbij Binance Coin

Onlangs heeft XRP Binance Coin (BNB) overtroffen in marktkapitalisatie, een opmerkelijke prestatie die deels toegeschreven kan worden aan de unieke juridische status van XRP in de Verenigde Staten. Als enige crypto-token is XRP daar geclassificeerd als niet zijnde een effect (security), wat het onderscheidt van andere cryptocurrencies.

Aan de andere kant kampt Binance, het bedrijf achter BNB, met juridische uitdagingen. Deze omvatten problemen met hun CEO, die waarschijnlijk een impact hebben op de waardering van BNB. Dergelijke juridische kwesties kunnen de perceptie van investeerders beïnvloeden en daarmee indirect bijdragen aan de veranderingen in marktkapitalisatie van de betrokken munten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen