Ethereum
Ethereum

Waarom staat de Ethereum koers onder druk?

De Ethereum koers heeft het lastig om het bullish momentum weer op te pakken na een fantastische start van het jaar 2023. Gisteren leek de koers het even moeilijk te hebben met de wetgevers uit het Verenigd Koninkrijk, die claimden dat het investeren in crypto in hetzelfde mapje hoort als gokken in het casino.

Wat speelt er allemaal rond Ethereum wat momenteel niet in de haak is?

Juridische classificatie van Ethereum

Met name in de Verenigde Staten lijkt momenteel de discussie op te laaien of Ethereum wellicht kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving. Het lijkt er steeds meer op dat de Amerikaanse wetgevers ervoor kiezen om op te treden tegen het crypto-ecosysteem en dat kan weleens in het nadeel van Ethereum werken.

Grappig genoeg is er ook tussen de wetgevers in de Verenigde Staten nog geen duidelijkheid over Ethereum. Zo is de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van mening dat Ethereum kwalificeert als een soort digitale grondstof, in plaats van een effect.

Vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt de mening op dit moment meer dat Ethereum kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wet. Als de SEC hierin doordrijft en het voor elkaar krijgt om Ethereum als effect te kwalificeren, dan kan dat grote gevolgen hebben.

Dan zouden alle gecentraliseerde beursplatformen gedwongen zijn om Ethereum van hun platform te halen voor alle Amerikaanse klanten. Dat zou de markt voor Ethereum gigantisch verkleinen en waarschijnlijk het vertrouwen achter het project volledig weghalen.

Total Value Locked (TVL) dondert omlaag

Een ander slecht signaal voor het project is dat de zogenaamde Total Value Locked (TVL), het aantal Ethereum dat in smart contracts zit voor DeFi-toepassingen stevig gedaald is. Inclusief de staking-diensten van Lido Finance, wat de grootste partij is op dit gebied, zitten er nog maar 15 miljoen Ethers in de smart contracts.

Wat dat betreft lijkt het er echt op dat de hype rondom DeFi-toepassingen en andere zaken waar smart contracts voor nodig zijn op dit moment dalende is.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat we uit een gruwelijke bearmarkt komen die lang duurde. Wat dat betreft is het helemaal niet vreemd dat de interesse in Ethereum en de rest van de markt wat gedaald is.

De grote vraag is of Ethereum het in zich heeft om de komende jaren te laten zien wat het de afgelopen bijna 8 jaar heeft gedaan. Dat was namelijk spectaculair.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen