Ripple, xrp
Ripple

Waarom Stijgt de Ripple (XRP) Koers Vandaag?

In een baanbrekend juridisch besluit heeft Federaal Districtsrechter Analisa Torres van het Zuidelijke District van New York de stelling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verworpen dat XRP een security is. Deze uitspraak heeft een aanzienlijke invloed op de prijs van XRP.

Explosieve Prijsreactie: XRP bereikt jaarlijks hoogtepunt

Kort na de openbaarmaking van de uitspraak schoot de XRP-prijs met meer dan 80 procent omhoog tot een jaarlijks hoogtepunt van $0,93. Op het moment van schrijven handelt XRP rond de $0,80, wat nog steeds een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de voorgaande prijsniveaus.

Ripple’s slepende juridische geschillen en de voortdurende onzekerheid bij investeerders over de praktische waarde van XRP hebben de prijs van deze altcoin al geruime tijd onder druk gezet. Deskundigen hebben echter al minstens een jaar lang voorspeld dat een gunstige uitspraak in federale rechtbanken een aanzienlijke rally van de XRP-prijs zou kunnen teweegbrengen. Precies dit is wat we vandaag zagen gebeuren.

Wat heeft de rechter beslist?

In een cruciale wending in het proces heeft Rechter Analisa Torres van het Zuidelijke District van New York een samenvattend oordeel uitgesproken dat in het voordeel van Ripple Labs was. Ze kwam tot de conclusie dat het XRP-token in bepaalde situaties niet als een security kan worden beschouwd, wat een belangrijke overwinning is voor Ripple op 3 van de 4 punten.

Hele cryptomarkt schiet omhoog

Naast XRP hebben ook andere tokens die mogelijk als security worden gezien, een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Stellar, dat vaak wordt gezien als het ‘broertje’ van XRP, volgde in Ripple’s voetsporen en liet een rally van 36,2% zien ten tijde van publicatie, waarmee het bijna een negen maanden hoogtepunt bereikte op $0,13.

Gaat Coinbase XRP relisten?

Ondanks dat de prijs van XRP nog steeds beduidend lager is dan het recordhoogte van $3,40, heeft de token dit jaar al een indrukwekkende winst van 114% behaald. De overwinning van vandaag tegen de SEC kan echter een kantelpunt zijn voor Ripple en het begin van een aanzienlijke koersstijging.

Nu het juridische landschap voor Ripple en XRP duidelijker is geworden, houdt de hele markt nauwlettend in de gaten of Amerikaanse beurzen, zoals Coinbase, de XRP-token zullen relisten. Het opnieuw noteren van XRP op dergelijke platforms zou de liquiditeit en toegankelijkheid van de token aanzienlijk kunnen vergroten, wat potentieel een nog grotere koersstijging zou kunnen stimuleren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen