Bitcoin, BTC
Bitcoin

Wanneer doorbreekt Bitcoin de weerstand van de korte termijn holders?

De transparante aard van de blockchain maakt Bitcoin tot een unieke asset. Als je de Bitcoin-software draait, de volledige transactiegeschiedenis binnenhaalt en nieuwe blokken controleert, dan kun je daar interessante dingen van leren. Bijvoorbeeld dat de gemiddelde inkoopprijs van korte termijn Bitcoin investeerders op dit moment een belangrijke weerstand is.

Wat zijn korte termijn holders?

Korte termijn holders zijn mensen die hun Bitcoin 155 dagen of langer vasthouden. Volgens onderzoek van Glassnode is dit een relevante scheidslijn, omdat mensen vanaf dit punt geneigd zijn om hun Bitcoin een stuk langer vast te houden. Met andere woorden, als ze de 155 dagen bereiken, dan is de kans groot dat het om mensen gaat die van plan zijn om hun Bitcoin nog een stuk langer vast te houden.

Korte termijn holders zijn mensen die onder deze scheidslijn zitten, waarvan de kans dus nog relatief groot is dat ze vanwege emotie besluiten te verkopen. Bull From The Sea heeft dat onderzoek van Glassnode geverifieerd en kwam zelf tot de conclusie dat de scheidslijn rond de 139 dagen moet liggen. Het is goed mogelijk dat Glassnode voor 155 dagen heeft gekozen om extra zekerheid in te bouwen.

Waarom is dit relevant?

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin al vanaf de start van 2022 moeite om boven de gemiddelde kostenbasis van korte termijn holders uit te breken. De Realized Price van korte termijn holders is de gemiddelde koers waarvoor zij zijn ingestapt. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, heeft deze lijn de laatste tijd vooral als weerstand gediend.

Hoe komt dat? Waarschijnlijk zijn korte termijn holders geschrokken van de koersactie van Bitcoin. Ze hadden verwacht snel rijk te worden, dat gebeurt niet, dus iedere keer dat Bitcoin richting hun gemiddelde kostenbasis gaat verkopen ze. Steeds als ze ‘zonder verlies’ kunnen verkopen, klikken ze op de verkoopknop. Om die reden zien we dat Bitcoin steeds rond dit punt wordt afgewezen.

Momenteel ligt de kostenbasis van korte termijn holders op ongeveer 22.000 dollar, wat betekent dat Bitcoin daar redelijk ver onder handelt. Het is goed mogelijk dat Bitcoin aan een nieuwe bullrun begint zodra deze weerstand wordt gebroken en de meeste korte termijn holders die willen verkopen dat gedaan hebben.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen