crypto crash
Altcoin

Wat Veroorzaakt de Plotselinge Daling van de Cryptomarkt Vandaag?

De cryptomarkt heeft vandaag een aanzienlijke daling meegemaakt, waarbij Bitcoin (BTC) onder de kritische grens van $42.000 is gezakt. Naast Bitcoin lieten ook andere cryptomunten aanzienlijke verliezen zien. Deze dalingen roepen de vraag op naar de oorzaak van deze neerwaartse trend.

Waarom daalt de cryptomarkt?

De huidige voorzichtigheid onder beleggers wordt voornamelijk gedreven door de naderende bekendmaking van cruciale economische data. Deze week belooft een reeks belangrijke economische gebeurtenissen, met als hoogtepunt de rentebesluitvergadering van de Amerikaanse centrale bank op woensdag.

Deze vergadering, samen met de publicatie van belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers, wordt nauwlettend gevolgd, aangezien deze zowel de marktdynamiek als het sentiment onder beleggers significant kunnen beïnvloeden. Beleggers tonen zich daarom waakzaam en anticiperen op mogelijke economische veranderingen die uit deze kritieke gegevens kunnen voortvloeien.

De cryptomarkt corrigeert

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $42.248,51 per munt, met een 24-uurs handelsvolume van $24.361.868.873,46. Ondanks een recente daling van 3,77% in de afgelopen 24 uur, laat Bitcoin over de afgelopen zeven dagen een stijging van 2,07% zien.

De totale marktwaarde van alle cryptovaluta bedraagt vandaag $1,63 biljoen. Dit betekent een daling van 4,95% in de laatste 24 uur, maar in vergelijking met vorig jaar is dit een aanzienlijke stijging van 84,14%.

Wat betreft de marktkapitalisatie, neemt Bitcoin momenteel een dominante positie in met $820 miljard, wat overeenkomt met 50,22% van de totale marktdominantie in de cryptosector.

BTC/USD 1 uur per candle
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingVIew

De daling op de cryptomarkt was niet beperkt tot Bitcoin. Ether, een andere prominente cryptomunt, zag eveneens een significante daling en bereikte een dieptepunt van $2.170, alvorens weer op te klimmen naar $2.239.

Solana, nog een andere bekende crypto, daalde naar $66 maar herstelde vervolgens naar $70. Opvallend is dat het grootste deel van deze verliezen zich voordeed in de laatste 90 minuten van de handelsdag.

Conclusie: Cruciale week voor de cryptomarkt

Deze week vormt een belangrijk keerpunt voor de cryptomarkt, gekenmerkt door een aanzienlijke daling met Bitcoin die onder de $42.000 daalde. De focus voor investeerders ligt nu op de aankomende economische data en het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, die bepalend zullen zijn voor de marktrichting. Deze gebeurtenissen kunnen aanzienlijke marktschommelingen veroorzaken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen