Nieuws, Stablecoin

Wedden wanneer Facebook’s Libra wordt gelanceerd? Dat kan

CoinFLEX, een cryptocurrency-futures exchange gevestigd in de Seychellen, geeft nieuwe derivaten uit. Deze derivaten zijn gekoppeld aan de lancering van het crypto-project Libra.


Initial Futures Offers (IFO)

De futures exchange heeft derivatenproducten gelanceerd onder de noemer Initial Futures Offers (ofwel IFO).

De Libra IFO is een fysiek verrekend product. Beleggers worden door deze IFO in staat gesteld om een weddenschap aan te gaan voor wanneer de Libra daadwerkelijk wordt gelanceerd. De uiterlijke deadline is 30 december 2020. Naar verluidt zal de IFO vanaf 24 oktober 2019 beschikbaar zijn. Beleggers worden uitbetaald in Libra-tokens. De future prijzen komen naar verluidt uit op $0.30 per stuk.


Oorspronkelijke lanceerdatum

Oorspronkelijk stond de Libra gepland om gelanceerd te worden in het begin van 2020. Door enige ophef over verschillende zaken is dit nu verplaatst naar later in 2020. Zo werd Facebook op het matje geroepen in de Verenigde Staten (VS) en vertrok PayPal onlangs het project.

Met het Libra-project gaat het bedrijf meer in de richting van een bank. Facebook is echter geen bank en bezit niet over de juiste vergunningen en personeelsleden om als bank te fungeren. Hierover is er veel ophef ontstaan: of (en hoe) Facebook dit kan gaan oplossen is nog niet bekend.