Bitcoin

Welke mensen zijn miljardair geworden door Bitcoin?

Veel van de early adopters van Bitcoin zijn nu miljardairs, ze behoren tot de rijkste mensen ter wereld. Maar wie zijn deze Bitcoin miljardairs nou eigenlijk en hoeveel zijn er?


Enorme groei cryptogemeenschap

Sinds Bitcoin de cryptocurrency revolutie in 2009 op gang kwam, is de community enorm gegroeid. Ook de waarde van de munt is explosief gestegen. Bitcoin alleen al heeft een totale marktwaarde van meer dan $280 miljard bereikt. Ook andere meer dan 20 andere digitale activa een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard bereikt.

Als gevolg van deze enorme groei is een aantal early adopters en pioniers miljardair geworden. Echter, vanwege de volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies kan het vermogen van mensen in de crypto wereld enorm fluctueren. Hierdoor is het moeilijk om precies vast te stellen wie op een bepaald moment miljardair is.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Anonieme miljardairs

Er zijn waarschijnlijk een handvol anonieme Bitcoin miljardairs. Sinds november 2020 zijn er volgens BitInfoCharts zeven individuele Bitcoin adressen met meer dan een miljard dollar. Hiervan zijn er twee cold wallets van de cryptobeurzen Binance en Huobi.

Maar dat is niet alles, het is waarschijnlijk zo dat slimme Bitcoin miljardairs hun bezit over meerdere adressen hebben verdeeld. Er zijn waarschijnlijk dus een aantal meer BTC miljardairs.

Naast de anonieme Bitcoin miljardairs zijn er ook een aantal bekende ultra-rijke personen. Deze hebben hun rijkdom vergaard omdat ze grote cryptobedrijven en exchanges hebben opgericht.


5. Tyler en Cameron Winklevoss

De oprichters van crypto-exchange Gemini, genaamd Tyler en Cameron Winklevoss, staan naar verluidt op de lijst van Bitcoin miljardairs. De prijs van Bitcoin is in de loop van 2020 meer dan verdubbeld tot meer dan $15.000. De tweeling heeft hun gecombineerde vermogen zien stijgen van $1,45 miljard naar $2 miljard, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

Dit is goed nieuws voor de Winklevoss-tweeling, ze zullen namelijk het onderwerp worden van een film met de titel ‘Bitcoin Billionaires’. De film is gebaseerd op het boek van Ben Mezrich. Hij zal in kaart brengen hoe de tweeling geld uit een schikking met Facebook gebruikte om vroege investeerders in Bitcoin te worden.


4. Brian Armstrong

De 37-jarige Brian Armstrong is momenteel de jongste bekende cryptocurrency-miljardair. Hij maakte voor het eerst zijn intrede in de cryptowereld in 2012, nadat hij mede-oprichter was van de in San Francisco gevestigde crypto-exchange Coinbase.

De waarde van de exchange wordt momenteel geschat op $10 miljard, waardoor het een van de meest succesvolle crypto bedrijven tot nu toe is. Armstrong bekleedt momenteel positie #1990 op de Forbes Billionaires 2020-lijst. Hij heeft een geschat vermogen van iets meer dan $1 miljard.


3. Changpeng Zhao

Als oprichter en CEO van Binance is Changpeng Zhao erin geslaagd een indrukwekkend fortuin te vergaren sinds de beurs gelanceerd werd in 2017.

Zhao heeft nu een fortuin ter waarde van naar schatting $1,2 miljard. Hiervan wordt het grootste deel waarschijnlijk gevormd door cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en de Binance utility-munt Binance Coin (BNB).


2. Chris Larsen

De op een na rijkste cryptopionier is Chris Larsen. Hij is een gerenommeerde zakenman die mede-oprichter is van Ripple.

Voordat hij Ripple oprichtte, was Larsen ook mede-oprichter van verschillende andere miljoenenbedrijven. Deze droegen echter slechts bij aan een fractie van zijn huidige vermogen van $2,6 miljard.


1. Micree Zhan

Ondanks dat het misschien wel de minst bekende naam op deze lijst is, is Micree Zhan verreweg de rijkste. Hij heeft een nettowaarde van $3,2 miljard sinds november 2020. Zhan is een elektronica-ingenieur en de mede-oprichter van Bitcoin-mininghardwarefabrikant Bitmain.

Het bedrijf is onlangs het onderwerp geweest van een geschil tussen Zhan en mede-oprichter Jihan Wu. Zhan huurde hierbij een ploeg gewapende bewakers in om met geweld de controle over het bedrijf over te nemen nadat hij afgelopen oktober was verdreven.


Eervolle vermelding: Satoshi Nakamoto

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de anonieme oprichter van Bitcoin ook een van de grootste houders is. Volgens een analyse uit 2013 door Sergio Demian Lerner, medeoprichter van RSK Labs, zou Satoshi Nakamoto maar liefst 1,1 miljoen Bitcoin in zijn bezit kunnen hebben.

Met de huidige Bitcoin-prijs van ongeveer $15.360, zou Satoshi $16,89 miljard waard zijn. Dat is meer dan alle anderen op deze lijst samen. En tot nu toe heeft Satoshi nog geen cent verplaatst, waardoor sommigen speculeren dat hij (of zij) misschien een vroegtijdig einde heeft bereikt.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen