Ripple

Western Union doet bod op Ripple partner ‘MoneyGram’

Volgens een recent rapport van Bloomberg, is het mogelijk dat Western Union in de nabije toekomst Moneygram overneemt. In het rapport wordt een bron genoemd die bekend is met de kwestie en die stelt dat Western Union een aanbod heeft gedaan om MoneyGram te kopen.


Over MoneyGram

Als de aankoop doorgaat, komen er twee van de grootste dienstverleners voor geldoverdracht in de Verenigde Staten bij elkaar. Met name de aandelen van MoneyGram stegen enorm na dit nieuws.

Wat het betekent voor Ripple komen we later in dit artikel op terug. Het Amerikaanse crypto bedrijf heeft 10% van de aandelen van MoneyGram verworven toen het $50 miljoen investeerde in het bedrijf. MoneyGram ging door deze deal akkoord om de grensoverschrijdende oplossingen van Ripple te gebruiken.

Sinds juni vorig jaar gebruikt het bedrijf XRP-aangedreven On-Demand Liquidity (ODL) -product om transacties in de Filippijnen, Australië en Europa te verwerken. MoneyGram voert het momenteel 10% van zijn transacties tussen de VS en Mexico uit met behulp van ODL.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Wat betekent het voor Ripple?

Nu Western Union een officieel overnamebod op MoneyGram heeft gedaan, vragen XRP investeerders zich waarschijnlijk af wat er zou gebeuren als MoneyGram het aanbod accepteert.

Western Union zelf is geen grote fan van de diensten van Ripple. De overdrachten gigant heeft XRP getest, maar is niet helemaal overtuigd van de cryptomunt die de transactiekosten voor het bedrijf helpt te verlagen. Ergens vorig jaar beweerde CEO Hikmet Ersek dat de tests van het bedrijf met XRP 5x duurder waren gebleken dan het gebruik van het netwerk van Western Union.

De uitspraak betekent echter niet dat Western Union geen potentie ziet in Ripple. In april van dit jaar onthulden onderzoekers van Credit Suisse dat Western Union heeft besloten de technologie van Ripple te blijven testen. Dit ondanks het aanvankelijk niet optimistisch was over de technologie.

Volgens Bloomberg stegen de MoneyGram-aandelen met meer dan 6% als gevolg van het nieuws over de overname door Western Union op 1 juni, wat de waardering van MoneyGram op $ 164 miljoen bracht. Western Union is op zijn beurt ​​ongeveer 8,5 miljard dollar waard.

De XRP community hoopt nu dat Western Union, aangezien Ripple 10% van MoneyGram bezit, ook XRP gaat gebruiken wanneer de deal officieel wordt gesloten.