Nieuws, Ripple

Whale verplaatst 100 miljoen Ripple tokens (XRP)

De Bitcoin koers steeg vandaag even tot boven de $12.000 dollar. De prijsstijging was een kans voor traders om kapitaal te genereren. Mede hierom werden zeer veel transacties geregistreerd tussen verschillende wallets.


100 miljoen XRP tokens verplaatst

Whale Alert, een cryptocurrency transactie tracker, deelde het nieuws over een overdracht van 100 miljoen XRP tokens op Twitter. De website tweette:

“🚨 🚨 🚨 100.000.000 #XRP (31.625.197 USD) overgedragen van onbekende wallet naar onbekende wallet.”

De transactie van de honderd miljoen XRP tokens werd gedaan in 10 stappen van wallet adres: rs8EfRvaQ71vmxfsyh3S16oWxVkrm8eu1m naar wallet adres: rB4UtU9sAiMTF5Htg3k6kwUXV2dHyRFkJn. De transactie werd uitgevoerd via de Ripple blockchain en de fee die de whale moest betalen was 0,00001 XRP.


XRP Whales zijn weer actief

De overdracht van zulke enorme hoeveelheden XRP via de blockchain kwam niet als een verrassing. Dit omdat de crypto markt er zeer bullish uitzag. Desalniettemin was het grote gebeurtenis voor de Ripple community.

Gisteren zagen we ook al een enorme hoeveelheid XRP verplaatst worden. Toen werd er voor meer dan $100 miljoen dollar verplaatst tussen onbekende wallets. Deze verschuiving vond plaats vlak nadat MoneyGram het gebruik van XRP voor grensoverschrijdende betalingen bevestigde.

Dat de Ripple koers niet stijgt is volgens veel analisten apart te noemen. XRP heeft in heel 2019 nog geen belangrijke prijsbeweging meegemaakt, ondanks dat Ripple een enorm scala aan belangrijke partnerschappen en samenwerkingsverbanden heeft binnen gehaald. De enorme XRP transacties kunnen wel eens een indicatie zijn voor het veranderen van het slechte koersverloop. MoneyGram heeft XRP whales mogelijk uit hun slaap gewekt.