Blockchain

WhatsApp test valutabetalingen met Meta’s Novi-wallet

Alhoewel nog niet iedereen het eens is over Meta die zijn eigen digitale valutaproducten lanceert, gaat de ontwikkeling van de digitale wallet van de sociale media gigant gestaag door.


Het testen van transacties is begonnen

WhatsApp, dat een dochteronderneming van Meta is, is nu begonnen met de uitrol van diverse tests om transacties uit te voeren via Meta’s Novi-wallet. Deze functie wordt in eerste instantie kleinschalig getest, waardoor slechts een beperkt aantal mensen binnen de Verenigde Staten (VS) hier nu gebruik van kunnen maken. Mocht deze eerste test succesvol zijn, dan zal deze worden uitgebreid voordat deze volledig uitgerold zullen worden.

Dat de tests begonnen zijn, is inmiddels ook bevestigd door Stephane Kasriel, het hoofd van Meta’s cryptocurrency en fintech-afdeling. Stephane zegt op Twitter het volgende:


Nieuwe feature en Facebook

De nieuwe feature zal naar verluidt geen invloed hebben op de privacy van persoonlijke berichten en oproepen binnen WhatsApp. Deze blijven ten alle tijden end-to-end versleuteld. Dit houdt eenvoudig gezegd in dat alleen diegene waar de berichten voor bedoeld zijn en diegene die ze verstuurd heeft deze kunnen inzien. Gebruikers kunnen kosteloos geld versturen en ontvangen via de nieuwe feature.

Meta, dat eerder altijd bekend stond als Facebook, had in oktober al een pilot uitgerold voor digitale valuta in samenwerking met Coinbase en Paxos. Deze pilot werd destijds ook al in de VS en in Guatemala uitgerold, met behulp van de Pax Dollar (USDP). Destijds bleef het echter bij de pilot, want diverse partijen staken er destijds een stokje voor.

Zo was bijvoorbeeld het ‘Open Markets Institute’, een Amerikaanse non-profitorganisatie, van mening dat Facebook zich destijds bezig hield met een mogelijk “illegale handel met het ontvangen van deposito’s zonder het beschikken over een bankcharter.” Bovendien wees de non-profitorganisatie erop dat USDP een veel kleinere stablecoin is dan bijvoorbeeld Tether (USDT) of USD Coin (USDC). Dit zorgt er op zijn beurt voor dat er veel minder liquiditeit is, wat eventueel voor problemen zou kunnen zorgen. Open Markets Institute zei het volgende:

“Er zijn verschillende juridische en regelgevende implicaties voor de pilot van Facebook die bijzondere aandacht van de agentschappen verdienen.”

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk