Bitcoin

Winklevoss tweeling: ‘Bitcoin zal goud overtreffen’

De Winklevoss-tweeling heeft de aanwezigen van het Singapore Fintech Festival aangespoord zichzelf te informeren over Bitcoin. Ze voorspellen dat de marktkapitalisatie van BTC die van goud zal verslaan.


‘Bitcoin naar $500.000’

Tijdens het Singapore Fintech Festival 2020 op 7 december bevestigden Bitcoin investeerders Cameron en Tyler Winklevoss eerdere voorspellingen dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk de prijzen van $500.000 per Bitcoin zal overschrijden.

De tweeling merkte op dat hun voorspelling van $500.000 is gebaseerd op de veronderstelling dat de marktkapitalisatie van Bitcoin 40 keer zal toenemen. Zo zou het de marktkapitalisatie van goud van ongeveer $9 biljoen in de toekomst overtreffen.

Cameron wees op de enorme hoeveelheid geld dat gedrukt wordt in schuld- en fiatregimes. Ook had hij het over de bezorgdheid over inflatie die de vraag naar “harde activa” zoals goud en Bitcoin opdrijft.

Cameron stelt dat Bitcoin aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van goud als monetair goed. Hij heeft het over het gemak van overdracht en immuniteit voor externe factoren die de productiesnelheid beïnvloeden.


Regelgeving beperkt groei

Ondanks hun optimistische vooruitzichten, merkten de tweeling op dat de crypto-sector een sterk ongelijkmatige geografische vooruitgang heeft gekend. Er is gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving die de groei van bedrijven en diensten rond de technologie in veel opkomende economieën belemmert.

Ze noemden ook de belofte van de technologie om de gebieden zonder bank te bankieren. Het plan is om hun exchange Gemini uit te breiden naar opkomende regio’s.

Het paar pleitte ervoor dat wetgevers regelgevende ‘sandboxen’ gebruiken om de barrières te verminderen waarmee startups die met crypto werken worden geconfronteerd. Ze waarschuwden dat hardhandige wettelijke vereisten innovatie zouden kunnen verstikken. Cameron verklaarde het volgende:

“Apple begon in een garage in Silicon Valley, ik denk dat Facebook begon in een studentenkamer. Je moet oppassen dat de overhead niet zo groot is dat veel mensen niet kunnen innoveren.”


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Samenwerking met banken belangrijk

Tyler beweert trouwens wel dat de groei van de crypto-industrie afhankelijk is van samenwerking met banken:

“Als mensen Bitcoin willen kopen, zit hun waarderecht meestal niet in crypto omdat crypto nieuw is. Je moet dus een brug slaan tussen de traditionele en de wereld van crypto. Daar heb je banken voor nodig.”

Ondanks het geweldige jaar van Bitcoin, voorspelt Cameron dat de sector “nog maar net begonnen is”. Tyler drong er bij mensen op aan om zichzelf te informeren over Bitcoin. Hij verklaarde:

“Besteed aandacht aan Bitcoin en crypto en leer jezelf bij, want dit is de grootste geld- en technologische revolutie sinds het internet zelf. Het is geen bevlieging, het zal blijven bestaan – en het zal geld, internet en zoveel van de wereld om je heen transformeren. En het is pas net begonnen.”

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen