Ethereum

Wrapped Bitcoin is nu 6e grootste Ethereum-token

Eerder vandaag heeft Wrapped Bitcoin (WBTC) een nieuw record gezet, wanneer gekeken wordt naar marktkapitalisatie én in het aantal tokens.


Records verbroken, 6e grootste Ethereum-token & 18e plaats

Wrapped Bitcoin is een van de meest populaire versies van Bitcoin die op het Ethereum-netwerk getokeniseerd is. Het aantal WBTC-tokens is dan ook aanzienlijk gestegen sinds de lancering naar een recordhoogte vandaag: 116.885. Deze tokens worden ondersteund door een gelijk aantal BTC. Ook de marktkapitalisatie van WBTC heeft vandaag een record verbroken en staat nu op circa $1.58 miljard (€1.35 miljard).

Hierdoor is WBTC doorgegroeid naar Ethereum’s 6e grootste token op basis van marktkapitalisatie. Boven WBTC staan nog Crypto.com Coin (CRO), USD Coin (USDC), Chainlink (LINK), Binance Coin (BNB) en Tether USD (USDT).

Door de bovenstaande records te verbreken, is WBTC over de afgelopen week voorbij de tokens Compound Dai (cDAI), OKB (OKB) én voorbij Bitfinex Leo Token (LEO) gegaan. WBTC staat nu in de top 20 van grootste cryptocurrencies wanneer gekeken wordt op marktkapitalisatie en staat hiermee op 18e plek.


Wrapped Bitcoin (WBTC) is een ERC-20-token dat op de blockchain van Ethereum (ETH) staat. WBTC wordt 1 op 1 ondersteund door reserves in de vorm van Bitcoin (BTC). Hierdoor is WBTC momenteel goed voor ongeveer 80% van de $2 miljard aan BTC die op het netwerk van ETH opgeslagen is. Dit bedrag laat tevens een enorme groei zien; in september zat namelijk nog circa $1 miljard aan BTC opgeslagen in het netwerk van Ethereum.

Een gedeelte van de stijgende marktkapitalisatie van WBTC kan worden gekoppeld aan de recente stijging in waarde van Bitcoin zelf. De toenemende vraag in de nummer 1 crypto is een factor die meegerekend kan worden in de plotselinge groei van ook WBTC.

Hiernaast wordt WBTC vooral gebruikt in DeFi voor yield farming, veelal bij projecten met meer gematigde risico’s en hierdoor meer gematigde opbrengsten. In totaal zitten nu ruim 164.000 BTC opgesloten in verschillende DeFi-protocollen, ofwel 0,85% van het totale circulerende aanbod van de top crypto.

Wrapped Bitcoin is pas in januari 2019 gelanceerd, wanneer het eind juli pas voor het eerst boven de $1 miljoen aan marktkapitalisatie kwam. Dit biedt perspectief tegenover de reuze groei die de token heeft meegemaakt; het is nu namelijk niet zo vreemd meer als de token een handelsvolume van ruim $50 miljoen per dag ziet.