Ripple

wXRP wordt in december gelanceerd op de Ethereum-blockchain

Ripple lijkt nog steeds te innoveren, ondanks de problemen die het momenteel ondervindt met regelgeving.


Wrapped XRP naar Ethereum blockchain

Als alles volgens plan verloopt, komt Wrapped XRP (wXRP) volgende maand naar de Ethereum blockchain. Dit met dank aan Wrapped.com. De actie is bedoeld om XRP investeerders in staat te stellen te communiceren over DeFi aspecten. Voorbeelden hiervan zijn het uitvoeren van smart contracten voor gebruik bij het lenen en uitlenen via hun eigen tokens.

Wrapped tokens zijn digitale valuta die zijn opgeslagen in een digitale kluis en op een aparte blockchain draaien. De bekendste wrapped tokens zijn onder meer de Wrapped Bitcoin, dat werkt op de Ethereum-blockchain en de Wrapped Ethereum, dat ETH omzet naar de ERC-20-standaard. wXRP zou een 1:1 verhouding hebben met XRP.

In een tweet die eerder deze week werd gepost, beweerde David Schwartz, de CTO van Ripple, dat wXRP “multichain” zou zijn. Ethereum blijft de favoriete blockchain voor het lanceren van wrapped tokens. Echter hebben de hoge transactiekosten voor enige onenigheid gezorgd onder crypto enthousiastelingen. Volgens Ycharts.com is de gemiddelde gasprijs per Ethereum smart contract gestegen tot $184. Multichain integratie zou gebruikers in staat kunnen stellen hun XRP in chains te stoppen met veel lagere transactiekosten.


De positiviteit rondom Ripple keert langzaam terug

Afgelopen december heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten Ripple en bechuldigd van het aanbieden van $1,3 miljard aan niet geregistreerde securities aanbiedingen door tussen 2010 en 2019 XRP aan investeerders te verkopen. Het juridische team van Ripple is niet van plan om een schikking te treffen met de SEC. Het is ervan overtuigd dat de voorzitter van de regelgevende instantie, Gary Gensler, de lopende rechtszaak zal laten vallen.

Na een lange tijd ondermaats gepresteerd te hebben lijkt de positiviteit rondom Ripple eindelijk weer wat terug te keren. Zo is de XRP prijs in de afgelopen week met meer dan 14% gestegen, waardoor het bij het belangrijke weerstandsniveau van $1,20 is aangekomen. Als het deze weet te doorbreken lijkt de kans groot dat de prijs verder zal stijgen.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk