Ripple

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek

De recente ontwikkelingen in de cryptowereld wijzen op een aanzienlijke stijging van de XRP koers, met voorspellingen die zelfs een mogelijke stijging tot $14 suggereren.

Deze optimistische visie wordt ondersteund door de vorming van een nieuw ‘golden cross’ patroon op de 4-daagse tijdlijn, volgens de gerenommeerde crypto-analist JD. Deze indicator, bekend om zijn historische betrouwbaarheid, hint op een aanstaande significante prijsuitbraak voor XRP.

Golden Cross op XRP-Grafiek signaleert opwaartse trend

In een recente presentatie heeft crypto-analist JD een gedetailleerde 4-daagse grafiek van XRP onthuld, die de prijsontwikkelingen van de cryptmunt vanaf 2014 tot nu toe laat zien. Uit deze gegevens blijkt dat XRP consistent een patroon van prijsuitbraken vertoont, telkens wanneer het kortere voortschrijdend gemiddelde (MA) boven het langere MA uitstijgt.

Dit patroon, bekend als een ‘golden cross‘, is een belangrijke indicator in de cryptomarkt en stuurt sterke bullish (positieve) signalen uit. Wanneer een dergelijke crossover plaatsvindt, wijst dit op een mogelijkheid van opwaarts momentum, wat suggereert dat recente prijstrends waarschijnlijk gunstig zijn voor de waarde van de munt. Dit fenomeen wordt door beleggers en analisten vaak geïnterpreteerd als een positief teken voor toekomstige prijsbewegingen.

Analyse van XRP’s Golden Cross momenten

JD’s analyse belicht twee opvallende momenten in de geschiedenis van XRP, gekenmerkt door het fenomeen van de ‘golden cross’ op de 4-daagse tijdlijn.

De eerste Golden Cross van XRP in 2017

In november 2017 ervoer XRP zijn eerste golden cross. Dit cruciale moment leidde tot een aanzienlijke waardestijging van de munt. Na de kruising schoot de prijs van XRP omhoog met een indrukwekkende 700% (een zevenvoudige toename), voordat het een correctie onderging die de waarde met 64% verminderde.

Deze prijsdaling was echter van korte duur. De markt herstelde zich snel, met als resultaat dat XRP een historisch hoogtepunt bereikte van $3,31 in januari 2018. Dit markeerde een aanzienlijke stijging van 650 keer de oorspronkelijke waarde.

Opmerkelijk is dat deze enorme prijsstijging van XRP in eind 2017 samenviel met een doorbraak uit een langdurige neerwaartse trend. Vóór de vorming van het gouden kruis handelde XRP onder een neerwaartse trendlijn die zich over een periode van vier jaar uitstrekte. De crossover signaleerde een belangrijke trendommekeer, waardoor XRP uit deze neerwaartse trend brak en bijdroeg aan een indrukwekkende marktrally.

De tweede Golden Cross van XRP in 2020

Eind 2020 deed zich opnieuw een golden cross voor bij XRP. Deze keer leidde het tot een prijsrally, hoewel er kort na de crossover een correctie van 40% plaatsvond. Deze correctie was echter de voorbode van een opmerkelijke prijsstijging, waarbij XRP in april 2021 met maar liefst 1.000% steeg tot een prijs van $1,9669.

Deze twee voorbeelden van golden crosses in de geschiedenis van XRP benadrukken het potentieel van dergelijke technische indicatoren als voorspellers van significante marktbewegingen.

Is er een grote prijsstijging op komst?

Na meer dan twee jaar sinds de vorige golden cross, heeft XRP onlangs weer dit belangrijke patroon gevormd. Volgens crypto-analist JD bevestigen recente grafieken deze nieuwe kruising, waardoor de verwachtingen in de markt toenemen.

Deze recente ontwikkeling creëert anticipatie op voldoende marktmomentum voor een nieuwe en significante prijsstijging van XRP. Met de vorming van dit golden cross patroon, dat traditioneel gezien wordt als een sterk bullish signaal, bestaat de kans dat de XRP koers een aanzienlijke stijging zal ervaren.

Gezien de positieve indicaties van de grafieken en het historisch patroon van prijsbewegingen volgend op golden crosses, suggereren analyses dat XRP de potentie heeft om te stijgen tot de voorspelde $14. Deze verwachting is gebaseerd op de combinatie van technische signalen en de historische prestaties van XRP na eerdere golden crosses.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen