XRP, RIpple
Ripple

Ripple (XRP) koers schiet naar 50 dollar op Gemini

De XRP koers op de Amerikaanse cryptobeurs Gemini is in de nacht van donderdag op vrijdag naar het gigantische bedrag van 50 dollar geschoten. Dit gebeurde enkele uren nadat Gemini besloot om de token weer op hun platform toe te laten. Hoe kon dit gebeuren?

XRP koers van 50 dollar

Sommige XRP-aanhangers zullen betogen dat 50 dollar de koers is waar hun munt op hoort te staan, maar de realiteit is dat de marktprijs momenteel op 0,6358 dollar per token ligt. Wat dat betreft kunnen we dus met zekerheid zeggen dat er iets misging bij Gemini.

Een XRP koers van 50 dollar zou immers betekenen dat het project een market cap van 2,639 biljoen dollar zou hebben. Daarmee zou het in één klap 5 keer groter zijn dan Bitcoin.

De meest waarschijnlijk uitleg voor deze gigantische (en kortstondige) koersexplosie van XRP op Gemini is dat het orderboek op dit moment nog extreem dun is.

Het handelsplatform heeft de handel in XRP net weer geopend en waarschijnlijk zijn er nog weinig tokens op Gemini te vinden. Om die reden hebben sommige investeerders stiekem geprobeerd om hun tokens voor 50 dollar in het orderboek te zetten, die een ongelukkige koper vervolgens met een marktorder kocht.

Bullish voor XRP

De XRP koers van 50 dollar per token is dus een incident als gevolg van de dunne orderboeken bij Gemini. Dat neemt niet weg dat het bullish is voor het project dat partijen als Gemini weer besluiten om XRP een nieuwe kans te geven.

Als gevolg van de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die vanaf december 2020 liep, verdween XRP van een hoop grote beursplatforms.

Inmiddels zag Ripple een positieve uitspraak van de rechter, waardoor veel beursplatformen ervoor kiezen om XRP weer een notering te geven.

We moeten echter niet te vroeg juichen, want de SEC kan nog in hoger beroep en dat gaan ze zeer waarschijnlijk doen. Hierin krijgen zij de kans om de uitspraak van de rechter aan te vechten om mogelijk een andere uitspraak te krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen