Ripple xrp token
Ripple

XRP met 7 procent onderuit, terwijl updates over de rechtszaak uitblijven

Het gebrek aan updates over de rechtszaak tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) maakt dat de XRP token een moeilijke periode doormaakt. In een kleine 24 uur verloor de token 7 procent van zijn waarde en ging het mee in de malaise van de rest van de markt. Over de gehele week gemeten staat XRP op een min van 8,64 procent.

XRP 18 dec 2022
XRP koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ripple en de SEC

Ripple Labs is inmiddels al meer dan twee jaar verwikkeld in een juridisch gevecht met de Amerikaanse financiële waakhond. De SEC is van mening dat Ripple Labs met XRP een illegale effectenuitgifte heeft gedaan. We spreken in de financiële wereld van een effect als een financieel object een zekere winstverwachting met zich meedraagt, die afhankelijk is van de prestaties van een bedrijf of onderneming.

In het geval van de XRP token is de SEC van mening dat Ripple Labs wel degelijk afspraken maakte met de investeerders of in ieder geval de belofte deed om te proberen de token meer waard te maken. Dat levert een investeringscontract op en dat is volgens de SEC genoeg om de XRP token als effect te kwalificeren. Mocht het daar gelijk in krijgen, dan is de kans meer dan aanwezig dat het straks klaar is met XRP.

Het einde van XRP?

Als de SEC deze zaak wint en de XRP token als effect mag bestempelen, dan mogen alle crypto exchanges in Amerika de token nooit meer verkopen. Het is namelijk niet toegestaan om zonder licentie effecten te noteren. Alleen zogenaamde utility tokens, waar geen winstverwachting aan hangt op basis van bedrijfsactiviteiten, zijn toegestaan. Er zijn mensen die zeggen dat alleen Bitcoin hier uiteindelijk onder zou vallen.

Als dat gebeurt, dan is het verhaal van XRP in ieder geval in Amerika over en volgens sommigen misschien wel in de hele wereld. Ook kan het zijn dat andere tokens in de problemen komen. Het is in aanloop naar de volgende sessie in de rechtszaal angstvallig stil rondom XRP. De updates blijven uit, terwijl voor 22 december de volgende sessie op het programma staat en die onzekerheid doet de koers op dit moment weinig goed.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen