XRP koers, ripple
Ripple

XRP Netwerkactiviteit Neemt Toe: Is Een Koersstijging in Aantocht?

Recente on-chain gegevens van Bit Info Charts onthullen een indrukwekkende groei in het dagelijkse gebruik van het XRP netwerk gedurende augustus. Met een gemiddelde van ongeveer 1,36 miljoen transacties per dag in de afgelopen maand, heeft deze prominente altcoin zowel Ethereum (ETH) als Bitcoin (BTC) overtroffen in transactievolume.

Op 13 augustus alleen al registreerde het XRP netwerk een indrukwekkende 48% meer transacties dan Ethereum, dat die dag slechts 920.000 transacties zag. De prestaties van XRP zijn des te indrukwekkender in vergelijking met Bitcoin, dat dagelijks gemiddeld 500.000 transacties verwerkt. Dit betekent dat XRP dagelijks bijna drie keer zoveel transacties uitvoert als BTC. Hoewel Bitcoin over het algemeen lagere transactieaantallen kent vanwege zijn beperktere netwerkfunctionaliteiten, is de superioriteit van XRP hierin opvallend.

Deze cijfers markeren een significante groei voor het door Ripple ontwikkelde netwerk. Ter illustratie: eind juli registreerde XRP gemiddeld 740.000 transacties per dag. Dit aantal is in slechts twee weken tijd bijna verdubbeld. Analisten wijzen naar deze opwaartse trend als een mogelijke katalysator voor toekomstige koersstijgingen van XRP. Het blijft fascinerend om te zien hoe de komende weken zich zullen ontvouwen.

Aantal actieve adressen neemt toe

Naast een opvallende groei in het dagelijkse transactievolume, vertoont het XRP netwerk ook een opmerkelijke toename in het aantal actieve adressen. Ondanks de prijsdaling in de laatste vier weken, suggereren deze cijfers een versterking van de gebruikersbasis. In augustus is het aantal actieve XRP-wallets opgelopen tot bijna 200.000.

Een cruciale drijfveer achter deze stijgende betrokkenheid lijkt het positieve nieuws te zijn rond de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit nieuws heeft het vertrouwen bij zowel beleggers als dagelijkse gebruikers van het netwerk schijnbaar versterkt. Het groeiende vertrouwen in de stabiliteit en toekomst van XRP is duidelijk zichtbaar in deze ontwikkeling.

Sterke groei in activiteit signaleert XRP prijsstijging

De mate van adoptie van een netwerk is vaak een cruciale factor in de koersbewegingen van een cryptocurrency. Een toename in netwerkactiviteit wijst doorgaans op een groeiende vraag naar de betreffende munt, wat potentieel een opwaartse druk op de prijs kan uitoefenen. Echter, ondanks deze positieve tekenen, heeft XRP in de afgelopen 30 dagen een koersdaling van meer dan 14% ondergaan.

Op dit moment vormt zich een belangrijk steunniveau rond de $0,62. De indicaties suggereren dat XRP wellicht eerst een stabilisatieperiode zal doormaken, voordat er sprake kan zijn van een opwaartse prijsbeweging.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen