Ethereum, ether
Ethereum

Zal deze factor ervoor zorgen dat de Ethereum koers weer gaat stijgen?

Ethereum bereidt zich voor op de langverwachte Merge-upgrade die op 15 september plaats zal vinden. De prijs van de munt steeg de afgelopen weken aanzienlijk omdat investeerders hoge verwachtingen hebben van de upgrade, maar ondanks al die positiviteit kon ook Ethereum zich niet van de laatste crypto koersval onttrekken.

Wat wel een goed teken is, is dat het staken van ETH tokens in Ethereum 2.0 contracten de afgelopen weken steeds populairder wordt. Zal dit ervoor zorgen dat de Ethereum koers weer gaat stijgen?

Investeerders lijken nog altijd zeer geïnteresseerd in Ethereum

Dat investeerders reikhalzend uitkijken naar de aankomende upgrade is wel duidelijk. Een journalist genaamd Colin Wu vertelt dan ook dat het aantal ETH tokens dat gestaked wordt in Ethereum 2.0 contracten razendsnel groeit.

Het aantal ETH 2.0-depositocontractadressen heeft 13.343.768 bereikt en het stake-percentage is hoger dan 11,17%. Elke week zijn er ongeveer 36.000 ETH tokens toegevoegd en sinds augustus zijn er 153.000 nieuwe ETH’s gestaked.

– Colin Wu

Echter, ondanks de grote interesse van investeerders, zagen we vorige week een flinke verkoopdruk ontstaan waardoor de Ethereum koers daalde tot een wekelijks dieptepunt van $1.525. Deze koersval had echter te maken met een marktbrede crypto crash en niet zo zeer met onzekerheid rondom de Merge.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $1.550 en de marktkapitalisatie ligt op 189 miljard. De Ether koers ligt bijna 19 procent lager dan een week geleden.

Een minder positief beeld

Ondanks de optimistische vooruitzichten over de Merge, is de on-chain-activiteit van Ethereum de afgelopen drie maanden afgenomen. Dit komt door de afnemende belangstelling voor DeFi en NFT’s.

Analist Scott Melker wijst op de aanzienlijke daling van de betaalde ETH-gasvergoedingen. Dit gegeven laat duidelijk een daling zien van de netwerkactiviteit op het Ethereum netwerk. In zijn drie belangrijkste observaties merkt analist Melker op:

  • De totale kosten zijn de afgelopen 90 dagen met 48% gedaald
  • De netto-uitgifte is de afgelopen 90 dagen met 3% gestegen
  • De gemiddelde transactie die door gebruikers in het Ethereum-netwerk wordt betaald, is de afgelopen 90 dagen met 50% gedaald van $5,2 naar $2,6
Daling gas-kosten – Bron: IntoTheBlock

De afnemende Ethereum-netwerkactiviteit heeft ook snelheid van de token burn onder druk gezet. Volgens de ETH-burn indicator is het aantal ETH tokens die dagelijks worden vernietigd (geburned) met 50 procent gedaald.

“De dagelijkse hoeveelheid geburnde ETH is in de afgelopen 90 dagen met ongeveer 50% gedaald, van 2,12k naar 1,06k”, schrijft Melker.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen