ethereum, ether
Ethereum

Zal Ethereum $2.000 doorbreken vóór de Merge?

Ethereum heeft de afgelopen maand een grote opwaartse beweging geregistreerd na de aankondiging over de Merge. De Merge komt steeds dichterbij en dit laat de Ethereum koers steeds verder stijgen. Deze keer heeft de cryptocurrency zijn pijlen op het niveau van $2.000 gericht terwijl het in het groen blijft handelen.

Belangrijk technisch niveau

De meest recente doorbraak van Ethereum boven het niveau van $1.900 heeft de basis gelegd voor een grotere opwaartse sprong. Deze keer kijkt ETH naar het belangrijke technische niveau van $2.000.

Ondanks de toenemende weerstand heeft de accumulatietrend in ETH er echter een sterk momentum voor gegeven. Alleen al in de afgelopen 30 dagen is de munt met meer dan 50% gestegen, maar de bulls zijn nog niet tevreden.

Uit gegevens blijkt dat Ethereum-whales hebben geprofiteerd van de lage prijzen en hun investeringen hebben verhoogd. Een enkele whale had de afgelopen weken ongeveer $1,7 miljard aan ETH-futures gekocht. Anderen gaan wellicht dit voorbeeld volgen.

Net flows op exchanges laten ook een vergelijkbare accumulatie zien. Beleggers lijken hun ETH uit gecentraliseerde exchanges te halen. In de afgelopen 24 uur is $739,3 miljoen aan ETH verplaatst van CEX’s, wat een negatieve net flow van -$156,7 miljoen betekent.

Ethereum Merge stimuleert groei

Het is duidelijk dat de Merge achter de recente stijging zit. Er wordt steeds meer geanticipeerd op de upgrade, met gemengde gevoelens van beleggers over wat er daarna zal gebeuren. Er is in ieder geval genoeg bullish sentibent.

Zoals verwacht is er een groeiende steun voor hard forks, wat naar verwachting zal gebeuren na de fusie, maar de ETH PoS krijgt nog steeds massale steun. Er zijn ook meer gebruikers gekomen om hun ETH te staken voorafgaand aan de Merge. Dit heeft geleid tot een recordaantal, op dit moment is ongeveer 10% van het totale ETH-aanbod gestaked.

Er is geen zekerheid over wat er met de prijs van ETH zal gebeuren zodra de upgrade is voltooid. De prijs kan beide kanten op, afhankelijk van het sentiment van beleggers ten aanzien van het digitale activum. De consensus blijft echter dat de overstap naar proof-of-stake een cruciale gebeurtenis is voor het netwerk om op weg te gaan naar meer mainstream-adoptie.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen