Zipmex Exchange
Exchange

Zipmex biedt schuldeisers 3,35 cent per dollar in herstructureringsvoorstel

De Thaise cryptobeurs Zipmex, die onlangs in het nieuws was vanwege controversiële kwesties, heeft een herstructureringsvoorstel gedaan aan zijn schuldeisers. Het bedrijf stelt voor om 3,35 cent per dollar te betalen voor initiële claims, met mogelijke verdere uitbetalingen in een herstelscenario. Deze aankondiging kwam als onderdeel van het herstructureringsaanbod van Zipmex, dat momenteel een schuld van 97 miljoen dollar heeft jegens zijn klanten.

Bedrag kan nog worden verhoogd

Volgens een rapport van Bloomberg op 29 november bestaat de mogelijkheid dat het bedrag per dollar kan worden verhoogd van 3,35 cent naar 29,35 cent, “afhankelijk van het herstel”. Echter, grote crediteuren schijnen tegen dit voorgestelde plan te zijn en dringen aan op een onafhankelijk onderzoek naar de verplichtingen van het bedrijf.

Zipmex CEO Marcus Lim heeft geweigerd de details van het herstructureringsplan te bevestigen, waarbij hij de “onnauwkeurigheden” in de door journalisten aangehaalde cijfers benadrukte, volgens het rapport.

Problemen begonnen in 2022

De problemen voor Zipmex begonnen in de zomer van 2022, toen de Zuidoost-Aziatische cryptobeurs in Singapore faillissementsbescherming aanvroeg. Het bedrijf had destijds $53 miljoen aan blootstelling aan cryptogeldverstrekkers Babel Finance en Celsius en zocht naar manieren om hiermee om te gaan.

Zipmex heeft herhaaldelijk de Singaporese rechtbank verzocht om het moratorium op zijn schulden te verlengen. Volgens Bloomberg zal de beslissing van de schuldeisers over het huidige herstructureringsplan naar verwachting plaatsvinden in december.

In november kondigde Zipmex aan dat alle handel in digitale activa in Thailand tegen 31 januari 2024 zou worden opgeschort. Het bedrijf wordt sinds begin 2023 onderzocht door de Thaise Securities and Exchange Commission.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen