Bitcoin

Zoekterm ‘Bitcoin’ wordt steeds minder Gegoogled

BTC leek de laatste tijd steeds minder populair te worden. De laatste keer dat Bitcoin zo weinig werd gegoogeld, was vlak voor het begin van de prijsstijging van $7.200 naar $10.300.


Bitcoin minder populair maar is dat een probleem?

Bitcoin bereikte vorige week een dieptepunt in populariteit onder Google gebruikers sinds een jaar tijd. Dit hoeft echter geen slecht teken te zijn voor de Bitcoin prijs. Mocht de geschiedenis zich herhalen dan zal de Bitcoin prijs namelijk spoedig de $10.000 bereiken.

Bitcoin wordt minder gegoogled – Bron: Google trends

Bitcoin interesse bereikt dieptepunt in 7 maanden

In de afgelopen zeven maanden heeft de prijsvolatiliteit af en toe een vleugje nieuwsgierigheid veroorzaakt in Bitcoin, maar over het algemeen werd er steeds minder gegoogled naar de digitale valuta.

Op 11 mei zagen we een plotselinge stijging. Deze werd veroorzaakt door de Bitcoin halving die toen plaatsvond. Echter, sindsdien daalde de interesse in de digitale munt naar een dieptepunt.

Echter, zoals we hierboven al kort beschreven hoeft deze daling in interesse niet een slecht teken te zijn. Vorig jaar, toen de interesse ook een dieptepunt bereikte, begon de koers plotseling snel te stijgen naar een hoogtepunt van $10.300.


Komt er een nieuwe bull run?

Google voegt zich dus bij een toenemend aantal indicatoren die erop wijzen dat de prijsvolatiliteit van Bitcoin binnenkort zal toenemen. De dalende interesse wijst namelijk vaak op een periode van consolidatie.

Deze daling in volatiliteit bereikte deze maand een dieptepunt van drie jaar. Echter, wat bijna iedereen weet is dat na een periode van consolidatie vaak een enorme prijsbeweging volgt. Een koersstijging tot boven de $10.500 zou een nieuwe bull run kunnen starten.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen