Regulatie

Zuid-Korea gaat crypto-transacties in 2020 belasten

Zuid-Korea gaat transacties in cryptocurrency in 2020 belasten. Op het moment wordt er in het land een wet voorbereid die gericht is op deze digitale (cryptocurrency) transacties.


Actieve cryptocurrencymarkten

Zuid-Korea is één van de meest actieve markten voor speculatie rondom cryptocurrencies. Winsten uit deze markten waren echter nog niet door de overheid gereguleerd, wat ertoe resulteerde dat de winsten hieruit belastingvrij waren. Dat wil het land nu rechttrekken. Vanaf volgend jaar zal er een belastingfactuur komen voor crypto-winsten. Naar verwachting zal dit in de eerste helft van 2020 worden opgesteld en ingevoerd.


Know-Your-Customer (KYC)-proces

Als deze wet wordt aangenomen, worden cryptocurrency exchanges in het land verplicht gesteld om een Know-Your-Customer, ofwel KYC-proces in te stellen. Hierdoor moeten gebruikers die op het platform willen handelen hun account verifiëren met bijvoorbeeld hun paspoort, ID of rijbewijs. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om in het land anoniem te handelen in cryptocurrencies.

Alhoewel diverse cryptocurrencies zijn ontwikkeld om buiten de overheid om te opereren, ontvangen handelaren hun winsten in hun (lokale) munteenheid, zoals de Euro (€) of Amerikaanse Dollar ($). Hierdoor is de overheid van mening dat deze winsten mogen worden belast. Hierom is de overheid dus druk aan de slag gegaan om een wet te ontwikkelen die deze winsten gaat reguleren.


Banken in het land strikter tegenover crypto’s

Meerdere banken in Zuid-Korea maken het cryptocurrency exchanges lastiger om hun contracten bij de banken te verlengen. Zo stellen zij striktere normen en zijn er nieuwe richtlijnen ontwikkeld. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel van Newsbit!