zuid-korea
Regulatie

Zuid-Korea onderzoekt crypto-exchanges die native tokens aanbieden

Native tokens bleken gedurende dit jaar dé factor te zijn die bijdroeg aan de ondergang van crypto-exchanges en -ecosystemen. Hierdoor is de Zuid-Koreaanse toezichthouder een onderzoek gestart naar crypto-exchanges met betrekking tot het aanbieden van hun in-house, zelf uitgegeven crypto-tokens.

Diepergaand onderzoek naar interne tokens gestart

Na de recente crash van de FTX Token, heeft de crypto-exchange FTX en zijn 130 aangesloten bedrijven een faillissement aangevraagd. Alhoewel het momenteel verboden is in Zuid-Korea om zo’n eigen native token te lanceren, is er wel een onderzoek gestart. Dit onderzoek heeft het uiteindelijke doel om te zorgen voor naleving van de regelgeving voor de veiligheid van beleggers.

Uit de eerste resultaten van het onderzoek bleek dat alle crypto-exchanges momenteel legale operaties in Zuid-Korea uitvoerden. Een woordvoerder van de ‘Financial Services Commission’ (of afgekort FSC) onthulde echter plannen voor dieper onderzoek omdat er nog steeds enige twijfel zou bestaan over vermeldingen van interne tokens.

Flata Exchange huidige hoofdverdachte

De cryptocurrency exchange genaamd ‘Flata Exchange’ zou naar verluidt momenteel de hoofdverdachte zijn in het onderzoek en wordt hierdoor onderzocht voor het aanbieden van zijn interne token genaamd ‘FLAT’. Deze token zou in januari van 2020 aangeboden zijn. De grotere exchanges als Bithumb en Upbit zijn door de lokale autoriteiten goedgekeurd en de onderzoeken zullen meer gericht zijn op kleinere crypto-exchanges in het land.

Uit een recent onderzoek blijkt dat gemiddeld gezien 297.229 unieke Zuid-Koreaanse gebruikers maandelijks de website van FTX.com, waarmee Zuid-Korea bovenaan de lijst staat van landen die het meest werden getroffen door de ineenstorting van FTX. Doordat het onderzoek nog loopt is het nog niet duidelijk wat de mogelijke consequenties zullen gaan zijn.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen