Exchange

Zuid-Koreaanse exchange, Coinbit, beschuldigd van wash-handel

De Zuid-Koreaanse crypto exchange Coinbit wordt verdacht van wash-handel. Volgens bronnen is 99% van het volume op de exchange nep.


$84 miljoen winst

Een van Korea’s grootste cryptocurrency-exchanges wordt onderzocht nadat de Seoul Metropolitan Police bewijs heeft gevonden van wash-handel. Volgens lokale rapporten van Seoul Shinmun heeft de politie het Coinbit Exchange-hoofdkantoor in het Gangnam-district en een aantal eigendommen in beslag genomen terwijl het onderzoek wordt voortgezet. De handel is sindsdien opgeschort.

Wash-handel is een tactiek die wordt gebruikt door cryptocurrency-exchanges die ‘spookrekeningen’ gebruiken om de op de beurs geregistreerde volumes te verhogen. Volgens het rapport van de afgelopen maanden heeft de beurs meer dan 100 miljard KRW ($ 84 miljoen) verdiend met wash trading.

Uitleg: Wash trading is een vorm van marktmanipulatie waarbij een investeerder of exchange tegelijkertijd verkoopt en koopt om misleidende, kunstmatige activiteit op de markt te creëren. Wash trades kunnen andere investeerders misleiden en worden vaak gebruikt om belastingsautoriteiten te misleiden.


Coinbit

Coinbit is de grootste crypto exchange in Korea, met meer dan 275.000 dagelijkse actieve gebruikers op het platform. De Seoul Metropolitan Police heeft het management en de eigenaar opgepakt voor voor fraude.

Uit het onderzoek bleek dat 99% van de totale transacties op grote cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en Ethereum (ETH) was verhandeld. De meeste van deze transacties kwamen voort uit spookrekeningen, omdat er geen overeenkomstige stortingen en opnames in de boeken van de exchange werden getoond.

Het management wordt er ook van beschuldigd te knoeien met de markt van de small-cap cryptocurrencies.