Do Kwon, terra
Altcoin

Zwitserse politie bevriest voor $26 miljoen aan assets van Do Kwon en Terraform Labs

De Zwitserse autoriteiten hebben volgens de laatste geruchten voor 26 miljoen dollar aan assets bevroren van Terraform Labs en zijn oprichter Do Kwon. Onder de bevroren assets bevinden zich Bitcoin (BTC), dat door Do Kwon en Terraform Labs was ondergebracht bij het Zwitserse Sygnum, zo weet een Koreaans nieuwsplatform te melden.

Op verzoek van Amerika

Sygnum bevroor de assets nadat de Zwitserse autoriteiten een verzoek ontvingen van de New York Attorney’s Office en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De assets in kwestie behoren volgens het nieuwsplatform toe aan Do Kwon, zijn zakenpartner Hang Chang-Joon en het voormalig hoofd van de onderzoeksafdeling van Terraform Labs, Nicholas Platias.

Eerder deze maand beschuldigden de Zuid-Koreaanse autoriteiten Do Kwon ervan dat hij voor 29 miljoen dollar aan assets in beweging bracht na zijn arrestatie in Montenegro.

Do Kwon zit al drie tot vier maanden in de gevangenis in Montenegro, nadat hij een nep-paspoort van Costa Rica probeerde te gebruiken om de grens over te steken.

Oorlog om Do Kwon

Er lijkt op dit moment een oorlog gaande over de uitlevering van Do Kwon tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea, die allebei om de uitlevering van de ondernemer vragen aan Montenegro. In beide landen zou hij vervolgens terechtstaan voor verschillende misdaden.

Dan Sunghan, de directeur van het Seoul Southern District Prosecution Service, vertelde aan Bloomberg dat Do Kwon voor meer dan 40 jaar achter de tralies kan verdwijnen in Zuid-Korea.

Volgens hem is Do Kwon verantwoordelijk voor de grootste fraudezaak in de geschiedenis van Zuid-Korea. Uiteindelijk blies er met de implosie van Terra voor meer dan 40 miljard dollar aan vermogen op, waarvoor Do Kwon als hoofdverantwoordelijke is aangewezen.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen