Blockchain Technology
Blockchain

Blockchain-analysebedrijf Nansen ontslaat 30 procent van personeel

Het blockchain-analysebedrijf Nansen, dat op dagelijkse basis met interessante informatie over de markt komt, heeft 30 procent van zijn personeel moeten ontslaan vanwege de marktomstandigheden. Nansen CEO Alex Svanevik zegt dat de bearmarkt een “bizarre” impact op de financiële gezondheid van de industrie heeft gehad.

Ondanks dat Nansen zijn omzetten diversifieerde moet het bedrijf met kosten dealen die te hoog zijn voor de huidige schaal van het bedrijf.

Te snel gegroeid

Het lijkt erop dat Nansen de afgelopen jaren te snel is gegroeid. Dat is wat je veel ziet in deze industrie. Bedrijven worden tijdens een bullrun veel te optimistisch en groeien als een malle. Vaak ook nog eens met geleend geld, waardoor ze in principe met een hefboom werken.

Dit is iets wat we in 2021 bijvoorbeeld bij veel miners zagen, die daardoor uiteindelijk gigantisch in de problemen kwamen tijdens de bullmarkt van 2022. Nansen lijkt nu door hetzelfde proces te gaan.

Al is het vreemd dat Nansen nu besluit om 30 procent van zijn personeel te ontslaan, terwijl de Bitcoin koers alweer redelijk hersteld is vanaf de dieptepunten van het afgelopen jaar.

Volgens Svenevik is Nansen door de uitbreidingen van de afgelopen jaren vooral buiten de kern van het bedrijf getreden. De CEO van het analysebedrijf wil terug naar de kern en mede om die reden nemen ze nu afscheid van 30 procent van het personeel.

Niet de enige

Nansen is overigens zeker niet de enige partij die de afgelopen maanden afscheid nam van een groot deel van zijn personeel. Ook Coinbase, Kraken, Crypto.com, Gemini, ConsenSys, Immutable, Protocol Labs, Huobi, Genesis en nog veel meer partijen binnen de industrie moesten hun personeelsbestand herzien.

Coinbase is bijvoorbeeld ook veel te snel gegroeid de afgelopen jaren en om de boel een beetje te temmen moesten zijn ook in de kosten snijden. Dat is in deze industrie de enige manier om duurzaam een bedrijf draaiende te houden.

Chainalysis, een concurrent van Nansen, hoorde ook bij de partijen die een deel van zijn personeel moest ontslaan. Zij namen afscheid van ongeveer 5 procent van het personeel in februari. In totaal zouden er 23.600 mensen in de crypto-industrie zijn ontslagen in 2022.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen