Bitcoin koers crash
Bitcoin

Crypto analist voorspelt: De Bitcoin koers kan dalen tot $34.000

De lancering van de Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF) leidde tot een prijsstijging tot bijna $49.000. Deze euforie was echter van korte duur. Ondanks het succes van de lancering, onderging de Bitcoin koers een correctie van meer dan 10%.

Op het moment van schrijven staat de digitale munt op een waardering van $42.700. De bekende crypto-analist Ali Martinez heeft recent zijn inzichten gedeeld over de huidige marktsituatie. Hij benadrukt dat er een potentieel is voor een verdere daling van de BTC-prijs.

Martinez voorspelt potentiële daling en snel herstel van Bitcoin prijs

Martinez heeft een opmerkelijk patroon geïdentificeerd in de Bitcoin-prijsgrafiek: Een stijgend parallel kanaal, zichtbaar op de drie-daagse tijdlijn sinds september 2023. Dit patroon, bekend in de technische analyse, ontstaat wanneer de prijs van een activum fluctueert tussen twee parallelle, opwaarts hellende lijnen. Volgens Martinez is dit patroon bepalend geweest voor de prijsactie van Bitcoin.

Hij wijst erop dat de Bitcoin koers onlangs is afgewezen van de bovengrens van dit kanaal rond de $48.000, wat resulteerde in een prijscorrectie. Na deze correctie voorspelt Martinez dat de prijs van Bitcoin zou kunnen dalen naar de ondergrens van het kanaal, die zich rond $34.000 bevindt. Dit zou neerkomen op een significante daling van ongeveer 20% ten opzichte van de huidige prijs.

Interessant is dat Martinez, ondanks deze voorspelde daling, een snel herstel voorziet voor de Bitcoin-prijs. Hij speculeert dat na het bereiken van het niveau van $34.000, de prijs mogelijk zou kunnen terugveren naar de bovengrens van het kanaal, geschat op ongeveer $57.000.

De langetermijn gevolgen van de Bitcoin ETF

Sinds de introductie van BlackRock’s Spot Bitcoin ETF in juni 2023 heeft Bitcoin een stijging van 69% doorgemaakt. Deze situatie vertoont parallellen met de lancering van de Spot Goud ETFs in 2004, die na een initiële daling een langdurige stijging ervoer. Deze ontwikkelingen onderstrepen het belang van geduld bij het investeren.

De indrukwekkende handelsvolumes van de ETFs, met $7,8 miljard binnen slechts twee dagen, en de significante instroom van middelen in grote fondsen zoals Bitwise en BlackRock, tonen aan dat deze producten potentie hebben. Ook belangrijk is de veranderende perceptie van Bitcoin, met name in de financiële wereld, wat wijst op een groeiende acceptatie en interesse.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk