Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Investeringslegende Jim Rogers voorspelt grootste bearmarkt uit zijn carrière

De Amerikaanse investeringsveteraan Jim Rogers zegt dat de volgende bearmarkt de grootste in zijn 80-jarige carrière zal zijn. In een nieuw interview met Real Vision Finance deelt Rogers dat de huidige economische omstandigheden vergelijkbaar zijn met die van de crisis van 2008, maar dat alles er verder een stuk slechter voorstaat.

De hoeveelheid schuld in het systeem betekent volgens Rogers dat er een gigantische bearmarkt voor risico-assets in de lucht hangt.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

De grootste bearmarkt ooit?

We zijn met de crypto-industrie natuurlijk net ontsnapt uit de duistere bearmarkt van 2022 en deze voorspelling van Rogers belooft weinig goeds. Zou Bitcoin zich kunnen onderscheiden van de rest van de markt en als een veilige haven kunnen acteren? Die kans lijkt op dit moment klein.

Bitcoin handelt over het algemeen synchroon met de meeste risico-assets en heeft bijvoorbeeld een hoge correlatie met indexfondsen als de S&P 500 en de Nasdaq 100, de twee grootste Amerikaanse aandelenbeurzen.

“Ik weet dat we de grootste bearmarkt van mijn leven ingaan. In 2008 hadden we een grote bearmarkt vanwege een overschot aan schulden. Kijk eens naar buiten, sinds 2008 is de schuldenberg alleen maar gegroeid. Er heeft een gigantische toename in schulden plaatsgevonden”, aldus een pessimistische Rogers.

Hogere rentes nodig

Voor zijn voorspelling wijst Rogers ook naar de inflatie, die nog altijd een probleem is op wereldwijde schaal. Als voorbeeld geeft hij de inflatiecrisis van 1980 en de gigantische rentes die nodig waren om de inflatie omlaag te krijgen. Volgens hem is de situatie van nu vergelijkbaar met die periode.

“Er zullen problemen zijn in alle markten. Vastgoedmarkten, aandelenmarkten, obligatiemarkten, valutamarkten, alles. Je bent niet oud genoeg om 1980 en 1979 te herinneren, maar destijds hadden we de laatste grote inflatiecrisis en de rentes op staatsobligaties liepen op tot 21 procent”, aldus Rogers.

Eerder deze maand besloot de Federal Reserve om hun rentecampagne te pauzeren, met de kanttekening dat er in 2023 nog twee renteverhogingen aankomen. We moeten echter nog maar zien of ze daarin slagen voordat er een grootschalige recessie uitbreekt. Die kans lijkt op dit moment klein.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen