crash
Bitcoin

Miljardair: ‘Crypto is dood in Amerika’

In een nieuwe All-In Podcast aflevering is de miljardair en investeringslegende Chamath Palihapitiya hard over de manier waarop men in de Verenigde Staten met crypto omspringt. De harde manier van optreden van bijvoorbeeld de Securities and Exchange Commission (SEC) betekent volgens Palihapitiya dat crypto dood is in de Verenigde Staten.

‘Crypto is dood in de Verenigde Staten’

Palihapitiya is mega kritisch op de Verenigde Staten. “Crypto is dood in Amerika. Je had Gensler die de bankencrisis zelfs op crypto afschoof. Dus de autoriteiten in de Verenigde Staten hebben duidelijk hun pijlen op de industrie gericht”, aldus de miljardair.

Chamath denkt dat de autoriteiten het idee hadden dat crypto de meest bedreigende ontwikkeling was voor de gevestigde orde. “Nu betalen ze daar de prijs voor. De rekening is ze gepresenteerd”, zo gaat Chamath verder.

De miljardair haalt ook uit naar de SEC voor het geven van moeilijkheden aan Coinbase. Hoewel Coinbase zich aan de regels probeert te houden, gingen de autoriteiten volgens Chamath veel liever het bed in met FTX, dat zich juist niet aan de regels hield.

Vreemde manier van werken

Wat dat betreft heeft Chamath een punt en hanteren de Amerikaanse autoriteiten echt een vreemde manier van werken. “Coinbase hield zich aan de regels, stond in de rij en probeerde het juiste te doen. Het lijkt erop dat ze bij elke stop op de weg, van de bestuurssamenstelling tot de directiesamenstelling, tot hoe ze proberen om te gaan met de toezichthouders, toch het verst verwijderd waren van het verkrijgen van een vergunning”, aldus een verbaasde Palihapitiya.

“Degene die het dichtst in de buurt kwam was degene die het meest frauduleus was, namelijk FTX. Hoe is dat nu mogelijk?”, zo haalt hij uit in de laatste aflevering van zijn podcast. Daar heeft Palihapitiya natuurlijk een goed punt.

Coinbase lijkt er zodanig klaar mee te zijn, dat ze nu hun verhuizing naar Bermuda geregeld hebben. Daar ligt in ieder geval de nieuwe licentie voor Coinbase klaar. Is dit het einde van crypto in de Verenigde Staten? Dat lijkt nog een beetje voorbarig, maar een goede ontwikkeling is lastig te bespeuren momenteel.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen